Utmana kylan och våga vinterträna

improveme.se

Att ge sig ut i joggingspåret är kanske det sista man önskar när termometern visar flera minusgrader. Men det behöver faktiskt inte vara så farligt. Testa följande tips för fantastisk utomhusträning i vinter!

Tidningen Hälsa & Fitness listar de bästa knepen för att vinterns utomhusträning ska bli så lyckad som möjligt.

1. Börja inomhus
Innan du beger dig ut i det iskalla löparspåret är det en bra idé att värma upp inomhus. När du sedan kommer ut i kylan kommer luften snarare att kännas uppiggande än jobbig. Du får snabbast igång blodcirkulationen genom att jogga lite på stället eller utöva dynamisk stretch, vilket också gör att du lättare undviker skador.

2. Behåll värmen

Intervallträning, för att hålla ångan uppe, är ultimat när det är kallt ute. Rör på dig hela tiden genom att jogga eller cykla och försök att behålla pulsen. Att gå ner i varv eller pausa träningen kommer istället att göra dig stel och kall.

3. Tänk positivt
Fokusera på hur bra du kommer att må efter träningen när det känns motigt att ta sig ut. Tänk på hur duktig du är som tar hand om dig själv och blir piggare och starkare. Då kommer du så småningom förknippa träningen med endorfinkickar istället för ångest.

4. Klä dig rätt
Rätt kläder är A och O när det gäller utomhusträning. Lager på lager är det bästa alternativet och speciellt de som leder bort svett så du både håller dig varm och torr.

5. Drick vatten
Bara för att temperaturen ute är lägre nu än resten av året betyder inte det att du kan dricka mindre vatten -tvärtom. Du hjälper kroppen med att transportera runt tillräckligt med syre med blodet om du ser till att upprätthålla vätskebalansen, vilket får dig att orka träna länge.

Bildspel: Utmana kylan och våga vinterträna

Bildspel: Utmana kylan och våga vinterträna

[email protected]

2014-01-15 13:42:00

Publicerad: 15 januari 2014

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip