Smartare träning med smartphone

improveme.se

Har du en smartphone kan du enkelt träna var du vill genom att ladda ner träningsappar som hjälper dig att komma igång med ett hälsosammare liv. Aldrig tidigare har det varit så enkelt att träna som nu.

Vill du slippa dyra kostnader för gymkort och personliga tränare? Inga problem! Vi har listat de några av de bästa apparna som du kan använda dig av för din träning.

Nike Training Club -om du vill tona hela kroppen

Denna app är din egen personliga tränare i mobilen. Appen har över 60 olika träningspass, allt från en timmes pass, till pass på 15 minuter. Alla fokuserar på olika muskler i din kropp, och ju mer du använder appen desto mer ”belöningar” får du. Till exempel exklusiva pass från kändisarnas personliga tränare. Det bästa av allt? Det är gratis!

Daily Ab Workout -om du vill få en platt mage

I appen finner du hundratals med övningar som hjälper dig att forma en snygg mage. De är enkla, men effektiva. Förutom övningar för att tona din mage kommer appen också med exempel på mat som du kan äta som är bra för fettförbränningen. Appen är gratis för Android och IOS.

Tempo Run -om du vill boosta din motivation

Forskning visar att musik kan göra träningen enklare för dig och hjälpa dig att bränna upp till 15 procent mer kalorier utan att du ens märker det. Om du inte har tid att sätta ihop en egen spellista gör Tempo Run det åt dig. Den skannar ditt musikbibliotek och kategoriserar dina låtar för att sedan föreslå musik åt dig som du kan lyssna på under till exempel löprundan. Kostar cirka 20 kronor för IOS. Är du en Androidanvändare kan du testa DJ Run gratis.

Map my Run -för dig som gillar löpträning

Denna smarta funktion registrerar hur långt du har sprungit, hur fort du springer och hur många kalorier du bränt. Den ser även vilken väg du tagit. Appen är gratis.

Argus -om du vill hålla koll på hur du rör på dig under dagen
Detta är ungefär som en stegräknare i mobilen, men förutom att räkna dina steg ser den också hur många kalorier du förbränner. Du kan också föra in om du tränat samt hur mycket vatten, te eller kaffe som du druckit under dagen för att hålla koll på ditt vätskeintag. Du kan även ta bilder på din mat för att inspirera dig att äta bättre. Ladda ner den gratis i App Store!

Daily Cardio Workout -om du vill bränna kalorier

Välj hur länge du vill träna, välj en rutin och sedan är det bara att köra. Övningarna demonstreras i en video. På så sätt vet du till exempel hur länge du ska göra varje övning, eftersom att du ser modellen på skärmen och följer med honom eller henne. Du även träna till en egen spellista för extra motivation. Appen är kostnadsfri.

Yoga Studio -för yogaälskaren
Den här innehåller mer än 16 timmar filmat material av yogaövningar som du kan välja bland. Övningarna filtreras efter längd på träningen samt vilken nivå du befinner dig på. Om du känner dig kreativ kan du sammanställa en egen yogalektion genom att välja övningar själv. Appen innehåller också demonstrationer för hur du går från en ställning till en annan och kostar cirka 16 kronor för IOS.

Bildspel: Smartare träning med smartphone

Bildspel: Smartare träning med smartphone

gaithri.ribbarp@improveme.se

2014-02-05 15:19:00

Publicerad: 5 februari 2014

Slipp torr hy i vinter

Så håller du huden len och fräsch