Så tog dansen över Ace Wilders liv

improveme.se

Med en skräll tog hon sig till final i Melodifestivalens tredje deltävling. På lördag är det återigen dags att framföra den fartfyllda låten igen. Improveme.se har träffat stjärnskottet Ace Wilder och pratat om hennes stora passion: dans.

I ett startfält med givna stjärnor som Oscar Zia, State of Drama, Shirley Clamp och Dr. Alban och Jessica Folcker var det nog få som tippade att nykomlingen Ace Wilder skulle gå vidare till Melodifestivalens final i den tredje deltävlingen.

Ace Wilder, eller Alice Gernandt som hon egentligen heter, har själv varit med och skrivit sitt upptempobidrag som innehåller en hel del dans.
-Jag har dansat hela livet. Men jag var väl runt sju när jag började öva in hela koreografier framför spegeln. Jag försökte lära mig allting, alla ”moves”, säger hon till improveme.se.

Inspirationen till att börja dansa kom, likt för många andra, från The King of Pop.
-Jag såg Michael Jackson när jag var liten och då bestämde jag mig för att ”det där är min grej”. Sen började jag härma honom, berättar hon.

Alice berättar att hon försökt sig på lite andra typer av träningsmetoder också, som styrketräning, men att hon alltid ledsnat på grund av rastlöshet. Då har hon alltid fallit tillbaka på dansen. Hon berättar att hon till en början utövade showjazz på tävlingsnivå men senare började med breakdance efter att ha skadat foten.

Tävlingsbidraget ”Busy Doin’ Nothing” spelas redan flitigt på Spotify vilket lär betyda att den uppskattas av publiken, men trots det är Alice ordentligt nervös inför lördagens final.
-Åh gud, jag vill dö, säger hon och skrattar.
-Nej, men det är jätteroligt och jättespännande och hur det än går är jag väldigt glad för att jag kom ända till finalen, avslutar hon.

På lördag står Alice på Melodifestivalfinalens scen i Friends Arena i Stockholm.

På lördag står Alice på Melodifestivalfinalens scen i Friends Arena i Stockholm.

Det var Michael Jackson som fick henne att börja dansa.

Det var Michael Jackson som fick henne att börja dansa.

Så här såg det ut häromveckan, under den tredje deltävlingen i Göteborg.

Så här såg det ut häromveckan, under den tredje deltävlingen i Göteborg.

isabella.eklof@improveme.se

2014-03-05 14:49:00

Publicerad: 5 mars 2014

Slipp torr hy i vinter

Så håller du huden len och fräsch