4 saker att undvika på gymmet

improveme.se

Självupptagen på gymmet? Skippa snyggskorna – de kan vara en skadliga för dig.

Har det börja träna en läckerbit på gymmet? Visst kan du “klä upp“ dig lite extra fint, men det finns några saker du bör avstå ifrån, som kan vara rent ut sagt skadliga.

Bomullskläder
Bomull kan lätt absorbera svett och är dessutom ett svårtorkat material. Det här kan leda till att du är dyngsur i slutet av träningspasset och kan även irritera huden. Syntetiska material, exempelvis polyester eller lycra, torkar snabbt och leder bort svetten.

Platta sneakers

De flesta har väl någon gång ägt ett par platta sneakers, typ Converse. Även om de må vara snygga så finns det inga sämre skor att använda på gymmet. Den platta sulan ger inget stöd och ökar risken för skador i hälsenorna när du hoppar eller springer. För guds skull -investera i ett par lätta och stötdämpande träningsskor.

Smycken
Att bära smycken på gymmet kan vara farligare än du tror. Ringar, armband och halsband kan fastna i maskiner eller kläder och göra en skada för både dig och andra.
 
Hudkräm
Oavsett hur lockande det är att smörja på lite lotion på torr hud innan träningspasset så råder vi dig att avstå från det. Inte bara blir svett kombinerat med hudkräm en kladdig sörja, den slippriga ytan försvårar träningen när du använder hantlar eller tränar överkropp.

Bildspel: 4 saker att undvika på gymmet

Bildspel: 4 saker att undvika på gymmet

kevin.krooks@improveme.se

2014-05-14 11:14:00

Publicerad: 14 maj 2014

Slipp torr hy i vinter

Så håller du huden len och fräsch