Så maximerar du utomhusträningen

improveme.se

Utegymen har ökat explosionsartat under se senaste åren. Men hur utnyttjar man dem till fullo? Improveme.se guidar dig.

Träningsanläggningarna stänger igen, de personliga tränarna tar semester och sena kvällar med iskalla drinkar känns mer lockande än att självmant ta sig ut i löparspåret. Nej, de flesta av oss är inte speciellt aktiva på träningsfronten under årets varmaste månader.

Men faktum är
att sommaren är ultimat för träning -som dessutom är helt gratis. Förutom att ljumma morgnar och kvällar är ultimata för löpning och vattnet är tillräckligt varmt för att simma i är det helt rätt årstid att nyttja de utegym som smällts upp i olika skogsområden runt om i landet.

Förutom att gymen, som oftast är gjorda nästan helt i trä, inte kostar något att använda, mår kroppen bra av att vara ute i friska luften. På ett utegym arbetar du med din balans, hållning och stabilitet för att få ut så mycket av träningen som möjligt. Bredvid redskapen finns beskrivningar som visar på vilka sätt du kan använda dem för att göra arbetet funktionellt och effektivt.

Gymen är ultimata för styrketräning, men en del redskap lämpar sig även för höga hopp och kondition. Se dock till att ta det lite försiktigt när du är nybörjare för att inte riskera att skada dig. Redskapen är ofta tunga vilket gör det extra riskabelt att skada sig. Träredskapen har dessutom en förmåga att bli farligt hala efter att regn fallit på dem. Vid dåligt väder bör du därför vara dubbelt försiktig eller undvika utegymet helt och hållet.

Bildspel: Så maximerar du utomhusträningen

Bildspel: Så maximerar du utomhusträningen

[email protected]

2014-07-15 08:16:00

Publicerad: 15 juli 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp