Guide: Träna rätt för dina åkommor

improveme.se

Ont i kroppen? Huvudvärk? Sömnproblem? Här är träningsmetoderna som botar de vanligaste åkommorna.

Att vi både blir piggare och mår bättre fysiskt av att röra på oss känner nog de flesta till. Men när du känner dig som tröttast och som mest hängig är du kanske inte som allra mest sugen på att träna.

Faktum är att forskning visar att det går att träna sig frisk från en hel rad vanliga åkommor, skriver Expressen. Läs vidare för att ta reda på hur just du ska göra för att bli kvitt dina problem.

Sömnproblem

Har du svårt att somna på kvällarna? Då kan det vara en bra idé att satsa på intensiv träning sent på eftermiddagen för att trötta ut kroppen rejält. Ge dig ut på en rejäl joggingrunda eller svettas på ett gruppträningspass på gymmet. Se upp med att träna för sent på kvällen bara. Du vill ju inte ge träningen motsatt effekt genom att vara uppe i varv när du ska gå och lägga dig.

Ryggvärk
Om du har problem med smärta i rygg och nacke kan du behöva stärka musklerna i ryggen och bålen. Core-pass passar därför perfekt och ger dessutom din hållning en extra skjuts.

Huvudvärk
Yoga och mindfulness passar dig med huvudvärk. Smärtan beror ofta på stress och du mår därför bäst av någon avstressande aktivitet där du fokuserar på andningen.

Nedstämdhet
Hjärtesorg, deppighet och sorg blir nästan alltid bättre av att frigöra endorfiner. Gå en hurtig långpromenad, spring en runda i skogen eller cykla dig svettig på ett spinningpass. Det mesta fungerar för den nedstämda. Till och med en helkväll på ett knökfullt dansgolv!

Bildspel: Guide: Träna rätt för dina åkommor

Bildspel: Guide: Träna rätt för dina åkommor

[email protected]

2014-08-18 14:41:00

Publicerad: 18 augusti 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp