Nicki Minaj inspirerar rumpideal

improveme.se

Kroppsfixeringen har fått sig en ny älskling, rumpan. Inte längre pratas det mest om plumpade läppar eller yppiga bröst. I sann brasseanda är det rumpan som numera gäller. Artisten Nicki Minaj har blivit bakdelens främsta affischnamn.

Sociala Medier deltar aktivt i rumphetsen som pågår just nu. Det laddas upp bilder på inspirationsrumpor för att inte tala om 30-dagars-squat-utmaningar. Fast rumpa i all ära, men var går gränsen?

Vi på redaktionen har studerat Nicki Minajs musikvideo ”Anaconda” där hon viftar med stussen i luften och framhäver den på ett, för vissa, stötande vis. Det blir svårt att inte ifrågasätta budskapet. Om inte videon var bevis nog på hur Minaj anser att din rumpa bör se ut, görs det klart i låttexten.

Enligt texten i låten ska man alltså ha en fet rumpa för att accepteras, är du smal kan du dra åt skogen. Media som gärna spelar låten och visar musikvideon blir budbärare av detta budskap, vare sig vi vill det eller inte. Vi som hälsobejakande nättidning kan ju inte heller låta bli att fascineras av hypen, men vill vi spä på rumphetsen? Fansen tar del av meddelandet och vips så har vi skapat ett nytt ideal att sträva efter, eller?

Baken är delad, heter det ju, likaså är rumpidealet. Beroende på vilken världsdel man befinner sig i, ser måtten olika ut. Improveme.se:s egna träningsexpert, Daniel Larsson, säger att den ideala rumpformen skiljer sig mycket. Gemensamt för hans kunder är däremot att de undviker en platt rumpa. Den idén delar västvärlden för det mesta. Det handlar inte så mycket om storleken utan att rumpan ska se vältränad ut.

-Oavsett vilket mål man strävar efter kan det vara bra att börja med basövningar, berättar Daniel.
Med en ordentlig uppvärmning innan ett rump-pass, förbereder man musklerna för träning. Dels för att få ett bra resultat, och dels för att undvika skador, menar Daniel.
-Jag rekommenderar höftlyft med stång, knäböj, utfallsteg och marklyft som bra basövningar, tillägger Daniel.

– Få personer vill ha en platt rumpa, konstaterar träningsproffset Daniel Larsson.

– Få personer vill ha en platt rumpa, konstaterar träningsproffset Daniel Larsson.

Nicki Minajs berömda rumpdans på VMA.

Nicki Minajs berömda rumpdans på VMA.

[email protected]

2014-12-02 10:41:00

Publicerad: 2 december 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp