Låt mobilen bli din personliga tränare

Ibland kan man behöva lite hjälp på traven med sin träning och då kan en app vara perfekt att ta till. Nya tips, bra musik eller kanske en app som håller reda på dig. Vi tipsar om 9 appar för träning.

Om det känns som om det är stiltje i träningen och du behöver ny inspiration, finns det en uppsjö av appar med både personlig träning och allmänna tips. Kaloriberäkning, avstånd och GPS kan ingå i andra.

Effektiv träning på sju minuter för den som inte har så gott om tid. Eller varför inte en app om yoga?

Här följer några av våra favoritapplikationer:

Runkeeper – den traditionella appen som håller reda på hur långt du sprungit eller promenerat. Innan man vant sig hoppar man (undertecknad gör det i alla fall) högt när tanten plötsligt hojtar till hur länge du hållit på och hur långt du kommit.

Lifesum – ännu en klassiker som hjälper dig att hålla koll på kalorier. Du kan få hjälp med att lägga upp en plan genom att välja om du vill bli mer hälsosam eller om du kanske vill gå upp eller ner i vikt. Lifesum påminner dig om träning samt ger tips och förslag.

7 Minute Workout
 – Sju minuters högintensiv träning utan redskap. Ett bra sätt att komma igång för den som har ont om tid..

Endomondo – Löpning, Cykling, Promenering, Fitness Motionsspårare & Personlig Coach Med GPS.
 
Tabata –Timer – Som namnet säger är det här en timer som hjälper dig hålla reda på intervallträningen.

Bara Yoga Gratis – Din personliga yogatränare i mobilen.

Full Fitness – Personlig tränare som ger dig tips på olika övningar för alla delar av kroppen.

Jillian Michaels Slim Down – Jillian som arbetar med amerikanska Biggest Loser delar med sig av tips om hur du kan gå ner i vikt, mat du ska äta, och visar hur du ska träna
 
Spring – Musik som motiverar! Utnämnd till ”Bästa nya musikapp” av Apple, Spring är en musiktjänst för träning med inbyggd GPS.

Louise Flinck
Publicerad: 20 maj 2015

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige