Håll igång träningen i vinter

När vintern kommer är det lätt att orken försvinner och motivationen för träning minskar. Att hålla igång under vintern är bra, oavsett om du minskar vinter stressen genom att resa, träna eller fixa i hemmet.

Det finns många prisvärda paketresor till fantastiska vinterdestinationer. Det är viktigt att hålla igång träningsaktiviteterna under hela året för att må bra både mentalt och fysiskt. Här är några tips på hur du kan fortsätta träna under vinterhalvåret. 

Tips på träningsformer
Träning är viktigt för både kropp och själ, och det finns ingen anledning att lägga av på träningen bara för att det är kallt utomhus. Det finns många olika sätt att träna inomhus i vinter. Här är några tips på hur du kommer igång med aktiviteter: 

Gå på ett gym: Ett gym är perfekt för den som vill träna regelbundet, och det finns ofta flera olika typer av pass att välja mellan.
Träna hemma: Det finns många olika träningsprogram som man kan göra hemma, och det behöver inte vara svårt eller kostsamt. Du kan till exempel ta trapporna istället för hissen, göra armhävningar eller situps under tv-tittandet eller gå en runda i snön.
Anmäl dig till en danskurs: Dans är en rolig och effektiv träningsform, och det finns många olika dansstilar att prova på. Du kan till exempel prova salsa, tango eller hip hop.

Träna inomhus
Inomhus sporter är ett bra sätt att hålla dig aktiv och motionerad. Det finns många olika sporter du kan prova på, och det är lätt att hitta en sport som passar just dig. Utöver gå till gymmet så kan du prova på boxning, simning eller padel. Padel är en populär sport i Sverige, och det är en bra träningsform för både kroppen och koordinationen. Padel har ökat i popularitet mycket senaste åren.

Håll dig aktiv
Det finns många sätt att hålla sig aktiv under vintern, det gäller bara att hitta ett sätt som du tycker om. Du kan prova på olika aktiviteter och se vad du gillar bäst. Försök att gå ut och röra på dig varje dag, även om det bara är en kort promenad. Detta hjälper dig att hålla igång cirkulationen och förebygger trötthet. Gör något annat än att bara sitta inomhus. Försök att umgås med andra människor, gå på bio eller teater, eller ta hand om ditt hem. Detta hjälper dig att hålla värmen uppe i de kalla månaderna.

Träning är kul, och nyttigt. Det gäller bara att hitta en träningsform som du tycker är rolig. Då blir det enklare att bli motiverad att fortsätta träna under vintern. 

Artikeln är ett samarbete med Guide to Iceland.

Publicerad: 11 november 2022

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp