Nästa generations smarta träningsverktyg

Att aktivitetsarmbandet blev ”Årets julklapp” i fjol är bara ännu ett tecken på vart vi är på väg. Dagens träningsentusiast vill inte bara ha digitala prylar på träningen för syns skull. Alltmer efterfrågas nu verktyg som optimerar träningen.

De prisbelönta hörlurarna Jabra Sport Pulse Wireless sätter nu en ny ribba för digitala redskap på träningspasset. Musik med Dolby-kvalitet, pulsmätare och en egen personlig tränare i öronen. Allt detta dessutom trådlöst.

Med appen Sport Life blir träningen både roligare och lättare med hjälp av en röst som i realtid hjälper dig att nå dina träningsresultat.

Att vi numera för statistik på vår träning, håller koll och utvärderar är knappast något nytt. Kolla bara sociala medier till exempel – inte en dag utan att någon lagt upp en nyt tid, ett resultat eller rekord som man stoltserar med.

art-jara

– Jabra har skapat en enhet som ger noggrann biometrisk information både visuellt och med ljud. Detta i en utrustning som de flesta ändå bär under sin träning. Det gör att man inte behöver släpa med sig några andra apparater, säger Jennifer Brunn, professor på avdelningen för träningsvetenskap på Campbells University.

Universitetet fick i uppdrag av Jabra att testa lurarna med en professionell EKG-apparat. Testerna visade på hög noggrannhet på hela 99,2%.

Jabra Sport Pulse Wireless kostar 1800 kr och finns till försäljning både på nätet och hos utvalda återförsäljare i handeln.

textbild-lurar

Redaktionens testpanel: Så bra är Jabra Sport Pulse Wireless
  • Grym rörelsefrihet på träningspasset tack vare trådlöst ljud
  • Lurarna är lätta och sitter på plats i örat
  • Svett och regn är inget som påverkar lurarnas kvalitet
  • Smidigt med både pulsmätare och personlig tränare på löprundan
  • Krispig och sofistikerad ljudkvalitet

textbild-jabra

Ricki Petrini
Publicerad: 15 juni 2015
Foto: Alamy, Jabra

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp