Världens snabbaste 71 åring visar vart skåpet ska stå

Behöver du inspiration för att komma igång med träningen? Tycker du det är kämpigt och kanske till och med känner dig för gammal för att börja med en ny idrott? Lyssna på Barbro Brobäck som om någon visar att det aldrig är för sent att börja röra på sig.

Barbro är det nya ansiktet utåt för Åhléns City Stockholm som öppnar en ny avdelning som heter Sport & balans. Detta är ett nytt koncept som riktar sig till kvinnor. Här finns bland annat snygga träningskläder (det är alltid en bra pepp för att komma iväg till gymmet), yogahörna och juicebar.

Att ha en kvinna på över sjuttio år som frontperson kanske kan tyckas märkligt för en del, men det är bara att lägga ner de tankarna direkt. För vad sägs om att efter ha tränat i bara tre år är hon nu världens snabbaste 71-åring.

År 2012 följde Barbro med sin dotter till gymmet där hon tränar crossfit. Hon såg där en kvinna i sin egen ålder och frågade om hon också tränar crossfit? Nej jag tränar friidrott sa hon.

– Va, kan man göra det i min ålder? tänkte Barbro som inte sprungit på 50 år. Och det kunde man. Hon är nu regerande veteran-världsmästarinna på både 100m med tiden 15.88 sek, 200 m på 32.82 samt europamästarinna på 60 m där hon sprungit på 9.93 sek.

En bättre inspiratör och motivationshöjare än Barbro Brobäck, för att komma iväg till gymmet, kan vi på redaktionen inte tänka oss.

 

Louise Flinck
Publicerad: 9 september 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp