Unna dig en hemmadag i höst

Hösten kan vara fantastisk på många sätt. Klar luft, underbara färger i naturen och några soliga dagar att fixa i trädgården på. De flesta höstdagar ser dock inte ut så alls. Det blir mörkt och regnigt för att inte tala om blåsten. Många höstdagar vill man inte sticka näsan utanför dörren utan håller sig helst hemma.

De där dagarna tenderar att ge en känsla av energilöshet och man känner sig håglös och hopplös på samma gång. Se till att ha en bra plan för dagarna du vill tillbringa i hemmet. Att bara vara och ha en slödag är lättare sagt än gjort för de flesta – även detta kräver lite förutsättningar.
Vi ger tipsen för en slappardag, eller varför inte en hel helg, som kan ge lite energi tillbaka!

Underhållningen en dag för återhämtning
Hur trött du än är kommer du behöva någon typ av underhållning, kanske visar det sig att är casino utan licens det som driver dagen framåt. Har du tur och är skicklig kan du kanske till och med dra ihop en slant. Att göra något som faktiskt engagerar hjärnan lite och som ger endorfinkickar kan hjälpa till att ta sig upp ur soffan.
Du kan testa att titta på TV-program som Draknästet, att få glädjas och inspireras av de entreprenörer som är med kanske ger dig inspiration till ett eget projekt. Det är bra timing att få igång tankarna och börja ställa om till något nytt när allt känns grått och dassigt. Lyckas du börja tänka framåt dessa daga kanske du tar första steget på ett nytt liv imorgon, men idag ligger vi kvar i soffan och gottar oss!

Omgivningen

Även om man bara vill vara hemma och har tänkt lata sig är det ändå värt att fixa till hemmet – åtminstone lite grand. Diskbänken behöver vara ren för att du inte ska tyngas av saker du borde göra. Det tar egentligen bara 10 minuter att fixa, men om du inte gör det kommer det plåga dig hela dagen.
Kläder som ligger framme är en annan grej som kommer ta ner dig. Häng undan kläder i både sovrum och i hall. Asvlutningsvis bäddar du sängen. Har du gjort dessa tre kommer du kunna lata dig med betydligt bättre samvete – och faktiskt få ut något av återhämtningen.

Mat och dryck
Här vill man lägga minimalt med energi. Finns det hämtmat i närheten kan det vara lösningen, annars får du kolla vad som ser ut att gå smidigt att fixa till från kyl och frys. Viktigt att inte vänta för länge med beslutet – det kommer leda till småätande när du för sjunde gången öppnar kylen för att se vad som finns där.

Har du ägg hemma är du räddad. En omelett fixar du på några minuter och får minimalt med disk. Annars blir det en äggmacka och en kopp te – då glömmer vem som helst ruskvädret utanför dörren.
Har du tillräckligt med energi kan du baka något på din hemmadag. Passa på att njuta av nybakt bröd eller fyll upp frysen inför kommande arbetsvecka. När ugnen ändå är varm kan man enkelt slänga ihop en äppelpaj som blir en perfekt fika.

Varma drycker känns helrätt på hösten. Även om värmen är på inomhus kan utsikten genom fönstret få en att känna sig frusen.

Artikeln är ett reklamsamarbete.

Redaktionen
Publicerad: 13 oktober 2021

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp