Daniel Craig ryter till om Hollywoods dubbelmoral

I samband med en intervju om sin roll som James Bond i nya filmen Spectre, fick Daniel Craig frågan om hur det kändes att Bond får ihop det med en äldre kvinna? Kvinnan i fråga är skådespelderskan Monica Belluci som är 51 år och Daniel Craig är 47. Det är alltså 4 års skillnad och ändå poängterar reportern åldersskillnaden. Craigs svar är helt underbart.

craig-belluci
Ungefär jämnåriga.

– Du menar hur det är att Bond dejtar en kvinna i sin EGEN ålder? Vi talar om Monica Belluci, för tusan. När någon som hon vill vara Bond-brud, ja då blir man bara överlycklig!

För visst är det så att på film ska männen vara ihop med kvinnor som är mycket yngre än dem själva. Ett glapp på 20 år är inget man höjer på ögonbrynen för.

Det ses som helt naturligt att 53-årige Colin Firth är kär i 25-åriga Emma Stone. Eller Will Smith som är 46 och vars rollkaraktär blir ihop med 25-åriga Margot Robbie.

moore-roberts
Far och dotter? Nej, pojkvän och fickvän.

En annan Bond, nämligen Roger Moore, var 57 år när han i filmen Levande måltavla blev ihop med den då 29-åriga Tanya Roberts.

maggie-gyllenhaal
För gammal för att vara ihop med en 55-åring.

37-åriga Maggie Gyllenhaal blev nyligen nobbad en roll där hon skulle spela älskarinna till en 55-årig man med motiveringen att hon var ”för gammal”.

Om det däremot vore tvärtom, och kvinnan är 20 år äldre än mannen skulle det förmodligen bli ramaskri i Hollywood. För hur ofta ser vi äldre kvinnor på vita duken som sexiga och starka med yngre män hängandes i klasar runt dem?

bondobrudarna
Det vore ju inte Bond om han inte omgav sig med mer än en kvinna. Två yngre flaxar också runt honom.

Daniel Craig nöjde sig inte bara med att hylla valet av Monica Beulluci som Bond-brud, han passade även på att berätta vad han egentligen tycker om James Bonds sätt att behandla sina kvinnor. Han kallade Bond för en sexistisk skithög.

– Låt oss inte glömma att han faktiskt är en misogynist (kvinnoföraktare). Många kvinnor dras till honom för att han omges av fara och aldrig stannar speciellt länge.

bond
”Sexist douchebag”, enligt Craig.

Snacka om att Daniel Craig för alltid kommer att vara vår favorit-Bond från och med nu.

Louise Flinck
Publicerad: 26 oktober 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp