Den Absolut snyggaste vodkaflaskan

Det börjar närma sig släppdatum för årets designade Absolut vodka i begränsad upplaga. Den senaste flaskan är semitransparent och finns i två färger – blå och silver. Den blå representerar Absoluts signaturfärg blå och den andra den elektriska ledningsförmågan hos silver. Båda flaskorna tillsammans ska leda tankarna till blinkande ljus och pulserande rytmer.

Absolut_Electrik_silver

– Den kraftfulla designen på Absolut Electrik-flaskorna förkroppsligar Absoluts mål att transformera natten bortom det ordinära. Grundad på succén med vår senaste Absolut Nights-kampanj, där vi omvandlade olika element i nattlivet i städer runt om i världen, inspirerar vi nu konsumenter att skapa sina egna Absolut Nights i hemmet, säger Gaia Gilardini, Global Communications Director, Absolut.

Under hösten kommer man att genomföra en rad olika kampanjer på olika klubbar i Stockholm för att promota den nya vodkaflaskan.

Den globala upplagan är på 2,5 miljoner flaskor och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 december. Priset för en 700 ml flaska blir 239 SEK.

Vodka är kända för sina innovativa flaskor i olika design och vi har skakat fram några snygga exempel.

Förra årets limiterade flaska hämtade sin inspiration från Andy Warhol.
vodkalondon
Flaskor med namn på städer som London, Istanbul, Chicago, Moskva, Miami, Boston med flera finns att hitta för den som gillar begränsade utgåvor.
vodkafarg
De här flaskorna tillhör kollektionen ”Unique”. Namnet kommer sig av att alla 4 miljonerna flaskor som tillverkades var unikt färgsatta.
vodkamode
”Absolut Mode”. Flaskorna med sin tygetikett som liknar de vi har fastsatta i kläder flirtar här med modebranschen.
vodkastarwars
Star Wars vodka. Vi gissar att sci-fi nördarna köade för denna flaska med ”äkta ”rymddricka.
Med denna vackra flaska hyllade man den svenska glaskonsten. En droppe koboltblå färg i varje flaska gav dem en känsla av att ha varit munblåsta i en hytta någonstans i Småland.

I Sverige dricker vi sällan vodka bart, såvida vi inte snapsar den. En drink är enligt redaktionen på Improveme det godaste sättet att dricka starksprit.

vodkamartini

ELECTRIK COCKTAILS

Blue Mule
1 del Absolut Vodka
2 delar Ginger Beer
Servera med en limeklyfta

House Party Punch no 2
2 ½ delar Absolut Vodka
2 delar Iste
½ del Hallon-syrup
1 del Citronjuice
3 delar Tranbärsjuice
Bitters (Frivilligt)

Dekorera med hallon, jordgubbar och citronskivor. Blanda
i en stor behållare och servera i highball-glas

Pineapple Pop
2 delar Absolut Vodka
2/3 delar Ananasjuice
1 del Citronjuice
1 del Sockerlag
5 Salviablad (frivilligt)


Text: Louise Flinck
Publicerad: 21 oktober, 2015