Häng med Mademoiselle Oiseau i Paris

”Mademoiselle Oiseau är en dam som bor i Paris. Man vet inte om hon är 21 eller 101 år. Man ser sällan henne för hon går aldrig ut, men ibland kan man skymta henne uppe på terrassen. Behöver hon något skickar hon en av sina katter. Den enda hon litar på. Han får gå ut och handla åt henne. Hon ringer inte till folk, men det händer att hon skickar drömmar istället. Ibland tar hon sin flygande matta och åker och hälsar på sin syster i Vendig. ”

Ungefär så sammanfattar Lovisa Burfitt boken Mademoiselle Oiseau kommer tillbaka, som hon illustrerat och Andrea de La Barre de Nanteuils skrivit. Det är den andra boken om den excentriska damen i Paris. En saga för både barn och vuxna som har en levande fantasi.

systrarikappa

– Många läser böckerna tillsammans med sina barn. Vi får ibland brev från barn som säger att nu ska de åka till Paris. Bara en sådan sak, säger Lovisa med sitt finurliga leende.

Lovisa Burfitt är en av Skandinaviens mest framgångsrika illustratörer. Hon har arbetat som illustratör sedan hon tog examen från Beckmans School of Fashion Stockholm 1997. Hennes stil är lätt att känna igen och många yngre illustratörer har inspierats av just hennes omisskännliga ton.

chichi

Precis som Mademoiselle Oiseau bor även Lovisa i Frankrike, fast i Provence istället för provande. Där tecknar och målar hon med färger upp till armbågarna.

Nu kan man köpa illustrationer ur boken på Gallerix som inlett ett samarbete Med Lovisa Burfitt. Sortimentet består av prints, kort och presentpapper med Paris-inspirerade motiv.

avenuedestemp

– Vi är mycket nöjda med resultatet av samarbetet med Lovisa och hoppas att våra kunder kommer uppskatta dessa produkter lika mycket som vi gör, säger Mats Gullbrandsson, VD för Gallerix.

lovisainredning

Så den som inte kan få nog av Mademoiselle Oiseau, som bor högst upp i ett vackert hus i Paris, kan nu ha henne på väggen och inspireras av denna märkliga, intressanta och härliga dam.

Louise Flinck
Publicerad: 22 september 2015
Foto: Lovisa Burfitt

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på