Holmegaard gör musikalisk glaskonst

glashogtalarerokweb.

 

Vi dricker ur det, vi kan äta på det, beundrar vackra skulpturer och Askungen hade till och med en sko i detta material. Ja, det är så klart glas vi pratar om.

Nu har det anrika danska glasföretaget Holmegaard tagit ett steg längre och tillverkat en högtalare, som även fungerar som ställ för iphone, helt i glas.

Det är den amerikanska glaskonstnären Aric Snee som designat den akustiska glasförstärkaren Urania. Här behövs inga batterier, ingen ström och ingen streaming – bara visionär glasdesign. Namnet Urania härstammar från Holmegaards gamla glasorkester, som spelade på blåsinstrument av just glas.

Eftersom det inte behövs sladdar och elektronik till denna snygga glasskapelse är den enkel att placera överallt. På soffbordet, i bokhyllan eller kanske nattduksbordet. Eller varför inte ta med den ut på balkongen i vårkvällen? Sätt i mobilen och vrid upp favoritmusiken, samtidigt som du njuter ett glas rosé med vännerna.

Urania är tillverkad i munblåst glas som blåses i ett stycke. Den är både vacker att titta på och funktionell med sin förstärkningsfunktion.

Priset ligger på 1199 kr i klart glas och 1349 kr i rökfärgat glas (rek. pris).

forwebglas

Louise Flinck
Publicerad: 4 maj 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp