Nu har designtrenden nått våra brevlådor

En postlåda är ofta ganska ful. De kan vara gröna trista saker i plast, kanske har man en trälåda med målade älgar eller en klassisk sak i plåt. Nu har det kommit en ny låda till stan. En som ser ut som en riktigt snygg läderväska.

Om man har hus påtar man kanske gärna i trädgården, målar och fixar med underhåll. Gör snyggt på altanen med loungemöbler och ser till att ha en tjusig gasolgrill.

Däremot läggs det sällan speciellt mycket omsorg och pengar på valet av vardagliga saker som brevlådor. Något vi ändå använder varje dag och ofta är det första man möter när man kommer till ett hus.

–De är ofta väldigt ”standard” och tråkiga. Så i vår nya kollektion har vi varit inspirerade av de klassiska och tidlösa designerväskorna där vi försökt återskapa känslan av läder i metallen, säger Linda Brattlöf, VD på Kolibri & Fjäder AB/Garden Glory.

Brevlådan är tillverkad i Sverige och är utrustad med ett säkerhetslås där nyckelhållaren är gjord av läder. Locket på brevlådan har ett system inbyggt, som gör att den inte smäller igen då locket stängs. En stötdämpande effekt som gör att det blir tystare runt om kring oss då brevbäraren är ute och kör.

Garden Glory har även hottat upp trädgårdsslangarna som man nu kan se i en uppsjö färger med gyllene upphängning. Nu hoppas vi att snygg-brevlådorna också slår igenom så vi slipper se de där plaståbäkena mer.


Text: Louise Flinck
Publicerad: 11 maj, 2015