Sömlös elektronik – den senaste inredningshypen

Årets julklapp är visserligen en automatisk och trådlös dammsugare. En pryl lika påhittig som innovativ. Inget mer städslit, inga mer sladdar att snava på.

I våra hem har redan en annan trådlös inredningsdetalj fått fäste. Med ett sofistikerat ljud och minimalistisk estetik har designhögtalaren blivit den nya statussymbolen.

Precis som med alla andra trender räcker det sällan med att köpa första bästa på Clas Olsson för att bevisa att man verkligen hajat galoppen. Visst kan de billigaste modellerna (läs: kopiorna) i dagligvaruhandel ofta erbjuda tilltalande design, men där slutar också likheterna.

Första gången jag hörde uttrycket audiofil trodde jag att termen härstammade från ett brottsfall i Efterlyst. Lite förstod jag då att termen beskrev en ljudfascist vars känsla för bra ljud var lika utvecklat som de kändaste doftnäsorna inom kosmetikaindustrin.

Raumeld-a2

RedDot Award-vinnaren Raumfeld har lyckats med konststycket att ligga i den absoluta toppen på dessa audiofilers önskelista. Deras slimmade, trådlösa stereohögtalare är föregångare för många andra producenter inom ljudteknik tack vare en imponerande ljudbild.

Stereo Cubes (bild ovan) är ett bra exempel på en nätt högtalare med sofistikerad design och en mångbottnad ljudbild. Från pumpande hiphop till detaljrika arior – detta är verkligen musik i en helt ny dimension.

Med hjälp av appen Raumfeld kan man sedan enkelt streama musik från sin favoritkälla utan försämrad ljudkvalitet.

 

Pris: 4999:-

Ricki Petrini
Publicerad: 9 december 2015

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på