Teddy Björn blandar degen när du gör annat

Att sätta en deg och knåda den kan vara ett riktigt hästjobb och det är då man önskar någon annan kunde göra den delen av bakningen så man själv bara kan ta hand om allt det roliga. Som att dekorera och äta.

Med en rejäl köksmixer får man just den där hjälpen med det tunga i bakningskonsten. I år firar det danska företaget Bjørn sin 100-årsdag och för att fira detta släpper sin testvinnande blandare I tre nya snygga färger.

Bjørn började sin bana med att tillverka industriella rejäla maskiner som kan ta upp till 200 liter. Nu görs inte bara megastora köksassistenter, utan även vi som har mer modesta degar att blanda kan få hjälp med maskiner från 5 liters kapacitet.

Teddy Bjørn knådar degen tyst och effektivt med ett minimum av friktion och värme. Degkroken är konstruerad för att degen inte ska klättra upp i skålen eller på kroken.

Istället pressar degkroken mot skålens botten., vilket gör att man uppnår en välblandad och slät deg med de långa proteinsträngar som man är ute efter. Det är först när degen får dessa proteinsträngar som brödet får sin unika smak och konsistens

 Med anledning av Teddy Bjørns 100-årsjubileum introduceras nu tre nya färger i begränsad upplaga: gul, blå och grön. Detta innebär att Teddy Bjørn nu finns i totalt sju färger tillsammans med de redan befintliga färgerna svart, vit, silver/grå och rött.

Rekommenderat pris är 10 350 kr. Teddy Bjørn går att köpa på KitchenOne samt WhiteAway.se


Text: Louise Flinck
Publicerad: 11 maj, 2015