Karriärtips – Så får du ditt drömjobb i skönhetsbranschen

Många tjejer och killar drömmer om att jobba med makeup, hud och hår på ett eller annat sätt. Eftersom konkurrensen är hård gäller det att vässa sitt cv med både utbildning, praktik och framförallt en stor vilja och driv, samt en portion tur.

Tur kan vara svårt att påverka men det finns en hel del du kan göra själv för att uppnå dina drömmar inom skönhetsbranschen. Eller andra branscher också för den delen. Att lyckas inom området man vill betyder hårt arbete.

jonas

Här följer några tips från Jonas Kronlund, VD på STHLM Retail Staff på hur du lyckas:

 • Utbilda dig

Utbilda dig på välrenommerade skolor som t.ex. Makeupstudion eller Kosmetologutbildning som Elisabethskolan, Gildaskolan och Yrkeshögskolan för Hudvård & Spa som ger dig bred kunskap inom hudvård.

(Tyvärr finns det oseriösa aktörer därför är det viktigt att välja rätt utbildning. Titta på vilka certifieringar skolan besitter och även på vad tidigare elever jobbar med efter avklarad utbildning.)

• Praktisera

En utbildning är inte alltid ett måste, men ger dig ett försprång in i branschen. Om du inte har möjlighet till utbildning, ordna en praktikplats/lärlingsplats.

• Karriärslyft

Inget jobb är för dåligt. Våga börja på ”botten”. Visa framfötterna och ta för dig. Jobba över, ta extra pass, erbjud dig att göra uppgifter som ingen vill, kan eller hinner.

• Framtidsdrömmar

Våga berätta om vad du vill åstadkomma och vad du har för framtidsplaner. Om du inte berättar så är det ingen som vet och kan hjälpa dig.

• Rekommendationer är guld

Se till att få så många rekommendationsbrev som möjligt

• Positiv energi

Var positiv, pigg, flexibel och engagerad. Se till att göra dig ”lätt-anställd”.

• Plugga

Läs på om produkter. Håll dig uppdaterad kring det senaste inom trender och lanseringar.

• Engagera dig

Visa passion och engagemang. Du behöver inte kunna allt, men med passion och engagemang för ditt jobb syns och överglänser eventuella brister.

”Dont judge the book by it´s cover”

Utgå aldrig från din egen plånbok. När du arbetar som säljare får du aldrig tänka att en produkt eventuellt är för dyr för kunden framför dig.

• Ha kul

Om du trivs med det du gör märks det på din prestation. Välj ett jobb där du mår bra och resultatet blir därefter.

 

Redaktionen
Publicerad: 5 januari 2023

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp