Det är osten som gör burgaren

Klockan är tillbakavriden till sommartid, utemöblerna är framställda och grillen är laddad. I samband med att grillsäsongen nu dragit igång på allvar lanseras två smakrika ostar som kommer göra dina hamburgare oemotståndliga i sommar.

Det var för några år sedan som hamburgarna gick från att vara snabbmat med låg status till att fullkomligt dominera svenskarnas favoritmenyer. Det har Arla tagit fasta på och har därför tagit fram de nya ostarna Castello Burger Blue, som är en skivad blåmögelost med nötig karaktär, och Castello Burger Cheddar som är en engelsk cheddarost som lagrats i minst fem månader.

För att få fram det bästa av varje ost har Arla samarbetat med stjärnkocken Christian Hellberg från Griffin’s Steakhouse i Stockholm. Han har gjort egna tolkningar av klassiska hamburgare med inslag av smaker från hela världen.

– Jag har skapat moderna tolkningar av den klassiska burgaren och inspirerande alternativ på smidiga grillrecept med ost. Hamburgarna är inspirerade av smaker från världens olika kök där osten är det centrala. Recepten är utmärkta för hemmakocken som vill imponera hemma vid grillen och bjuda på burgare med en twist och med en ost som äntligen gör rättvisa åt hamburgarna, säger Christian Hellberg.

Ostarna finns i butik från mitten av maj och kostar cirka 24 kronor.

Isabella Eklöf
Publicerad: 19 maj 2015

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip