En ekologisk favorit från Frankrike

Cava och Prosecco, som länge varit populära varianter av mousserande vin, får nu ge plats åt det legendariska franska mousserande vinet.

Pierre Olivier pierrePrestige Brut är en ekologisk Blanc de Blancs och passar utmärkt till middagen eller festen som ett elegantare alternativ – och är, för 80 kr, ett prisvärt bubbel. Det fräscha vinet är välbalanserat med mjuka men uppfriskande bubblor. Doften är medelstor och angenäm med inslag av solmogna päron och äpplen. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple.

Pierre Olivier Prestige Brut är en ekologisk Blanc de Blancs (endast gröna druvor) och bara de bästa ekologiskt odlade druvorna från olika delar av Frankrike används vid tillverkning av detta vin. Efter en noggrann kontrollerad jäsning görs en cuvée (blandning) för att sedan genomföra en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol. Tillverkningsmetoden kallas Charmatmetoden och används bland annat i Proseccovinerna.

Pierre Olivier Prestige Brut passar utmärkt som det är eller till lättare rätter med fisk och skaldjur.

Redaktionen
Publicerad: 3 mars 2017
Foto: Alamy, Press

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp