Goda viner som värmer i höstkylan

Nu är hösten här och då passar det utmärkt att bjuda hem vännerna på höstens skörd av svampar, bär eller färgsprakande rotfrukter.  Här är några favoriter bland boxviner som funkar både till mysiga middagar middag och till höstens fester.

True Colours by Opal Springs Chardonnay Viogner

En frisk chardonnay som hyllar kärlek och stödjer HBTQ-personer i hela världen, och tre kronor per såld box går direkt till Regnbågsfonden. Perfekt för en kväll med kära vänner!

True Colours BIB Chardonnay Viognier

True Colours by Opal Springs Chardonnay Viogner passar att dricka som det är eller till exempelvis en poké bowl med kyckling, en lax eller en kantarelltoast. Vinet har en frisk, torr och fruktig smak med inslag av tropisk frukt, citrus, vanilj och fat. Doften är fruktig med inslag av fat, persika, tropisk frukt, vita blommor, mandarin och vanilj.
Pris: 209 kr

Finca Las Moras Reserve Chardonnay

Ett ekologiskt vin som passar utmärkt till en höstmiddag med färskplockad svamp och säsongens rotfrukter. Vinet har en torr smak med inslag av tropisk frukt, fat och vanilj. Doften är fruktig med inslag av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj.

Las Moras Chardonnay

Finca Las Moras Reserve Chardonnay  passar att dricka som det är eller till stekta rätter eller grillade rätter med rotfrukter, svamp, fisk eller ljust kött.
Pris: 229 kr

Curiosity Purrfect Blend
Ett gott och mångsidigt vin som funkar utmärkt till exempelvis grillad kyckling, en hämtpizza eller som bas i en svalkande Sangria. Curiosity Purrfect Blend har en mjuk och fruktig smak med inslag av vinbär, hallon och kryddor.

Curiosity Purrfect Blend

Vinet har en medelstor doft med inslag av vinbär, hallon och kryddor.
Med sin skojiga förpackning blir Curiosity Purrfect Blend ett självklart samtalsämne under kvällen.
Pris: 149 kr

Redaktionen
Publicerad: 27 oktober 2017
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp