Här är ölen som görs med en kvinna i spetsen

Electric Nurse är ölmärket som startades av Ida Engström, sjuksköterska och Peter Robertsson, elkonstruktör. Som en av få kvinnor i branschen och med ett varumärke som klingar feminint har Ida rönt stora framgångar med sina öl i Sverige. Paret har idag ett experimentbryggverk i Landvetter utanför Göteborg där de tar fram prototyper som sedan bryggs i större skala på olika bryggerier.

Vi träffar Ida under en träff med en rad olika mikrobryggerier ombord på MTR Express, tågbolaget som trafikerar Göteborg-Stockholm. Hennes stora intresse för öl och ölbryggning ledde henne till Svenska Ölfrämjandet i Göteborg. Där fanns Peter och en gemensam kärleks- och ölhistoria började 2010. Tillsammans började de skapa recept på öl som snart skulle få en efterfrågan som de aldrig hade kunnat drömma om. Två år senare fanns öl från Electric Nurse att köpa på restauranger i Göteborgsområdet och på Systembolagets hyllor i hela Sverige.  nurse_artikel

Kännetecknande för öl från Electric Nurse är att de är balanserade och välgjorda och passar den som vill prova det lilla extra.  Flaggskeppet Electric Nurse Pale Ale är en ljus ale med fräscha citrustoner från amerikansk humle och är en av sommarens favoriter. Den passar utmärkt till lättare grill- och fiskrätter eller bara som den är på altanen en solig eftermiddag.

Det lilla bryggeriets framtidsplaner är att snart kunna anställa fler i företaget för att lyckas nå ut till konsumenter även utanför Sveriges gränser.
– Något som förvånat oss är att så många kvinnor uppskattar vår öl. När vi startade bryggeriet trodde vi nog att vår huvudsakliga målgrupp skulle vara män, säger Ida Engström som tror att namnet ”Electric Nurse” som har en både rolig men också lite mjukare framtoning än många andra ölmärken kan vara en förklaring.

Göteborg har kallats Sveriges ölhuvudstad, och med på MTR Express öltåg på Stockholms central fanns åtta av deras populäraste mikrobryggerier. Bearded Rabbit Beerbliotek Electric Nurse Göteborgs Nya Bryggeri Poppels Rådanäs Vega och West Coast Bryggeri.

Redaktionen
Publicerad: 14 mars 2017
Foto: Press

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp