Hit går turisterna i Stockholm helst för att äta

Stockholmarna har sina favoritrestauranger i stan dit de helst går för att käka, men hur är det med turisterna? Delar de invånarnas åsikter, eller föredrar de kanske helt andra matställen?

Företaget Bookatable har tagit fasta på detta och undersökt var folk helst äter. Under sommarmånaderna vill turisterna spana efter kändisar på Stureplan och när det börjar mörkna är det asiatiskt på ombonade Berns som gäller.

Taverna Brillo ligger i topp året runt.

Restaurangen som ligger i topp året runt är Taverna Brillo som är den mest bokade. Under sommaren flyr Stockholmarna staden men då hittar istället turister från övriga Sverige, Norden och Tyskland dit.

Under semestern är många dessutom mer benägna att unna sig att äte ute, och kanske lite dyrare än vad man gör annars under året. Och att då kanske spana in någon skådis eller artist till tryffelpizzan är ju inte helt fel.

Reservationerna duggar tätt.

Även Grill på Drottninggatan besöks flitigt under sommaren. Kanske är det den regniga våren och första delen av sommaren då det varit svårt att få igång grillen som gör att folk vill ha en bit grillat kött när de går ut.

Även Restaurang Grill ligger bland de mest bokade.

Listan över de mest bokade restaurangerna ser ut så här:

Sommar 2014 Höst 2014 Vinter 2014/15 Vår 2015 Sommar 2015
Taverna Brillo Taverna Brillo Taverna Brillo Taverna Brillo Taverna Brillo
Grill Berns Asiatiska Riche Riche Sturehof
Trattorian Riche Berns Asiatiska Sturehof Grill

Det är alltså Taverna Brillo, Sturehof och Grill som ligger i topp sommaren 2015.

Louise Flinck
Publicerad: 14 augusti 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp