Kaffet i min vardag – en ständig följeslagare i rostfri rustning

Koffeinfritt hit och grönt te dit – det är inte så jäkla coolt att vara dekoffeinist. Jag råkar älskar den omstridda, svarta drycken och faktum är att det är min ständiga vardagsaccessoar.

Livet som chefredaktör är lika med en vardag på språng. Måndag till fredag, dygnets alla ljusa timmar, springer jag från ett möte till ett annat. Däremellan har jag också lite skriv(bords)tid på kontoret.

Varje dag har jag nya outfits, jag ändar min look och varierar min stil. Däremot finns det en detalj som alltid är beständig. I handen har jag en rostfri termosmugg, signerad Rosendahl.

termosmugg-rosendahl-1

Denna smarta lilla uppfinning håller min svarta dryck varm så länge att medarbetarna tror jag skämtar. Ingen köper att mitt kaffe ständigt är så varmt. Om de bara visste!

Med hjälp av en oerhört strikt kafferutin har jag både pejl på mitt schema samtidigt som jag alltid förser mig själv med varmt kaffe. På morgonen fylls muggen på. Vid lunch, på kontoret, är det dags för påtår. Och ska man sedan under eftermiddagen iväg på ett möte på en kontorsadress som man tidigare inte känner till – då kan du blint räkna med att jag tar med mitt eget kaffe.

Jag och min behändiga termos är som två vardagskrigare i rostfritt stål. I den stressiga Stockholmsdjungeln tar vi oss smärtfritt fram, under som över jord.

Man skulle kunna sammanfatta min dag ungefär så här:

ricki-petrini-termosmugg

5 x kaffe i vardagen:

Kaffe & pendlande: Ursäkta, men hur tråkigt är det egentligen att dagligen pendla till och från jobbet? Denna dötid har jag gjort till en mysig fikastund med min termosmugg från Rosendahl.

Kaffe & kontoret: Jag har åtminstone aldrig jobbat på en arbetsplats som faktiskt avbryter produktionen för fikapaus. Tro’t eller ej – det finns faktiskt jobb som har detta som standard. Nej, mitt fika förtärs vid skrivbordet.

Kaffe & kaka: Bara om det bjuds på en liten sötsak efter lunchen. Men oftast har jag ändå med mig lunch och då har jag för vana att inte unna mig nått extra gott. Nu när jag tänker på det, varför inte? Vore gott till kaffet.

Kaffe & klockan: Detta eviga jagande efter mer tid varje måndag till fredag. Det saknas alltid tid och man hinner aldrig så mycket som man hoppades. Mitt kaffe skär jag dock aldrig ner på. Så länge jag har med det i handen, kan resten av schemat totalt haverera. Vad gör det, när jag har så mysigt?

Kaffe & deadlines: I morse lyssnade jag på en hjärnforskare på radion som lite skamset erkände att koffein faktiskt skärper koncentrationsförmågan. Hallelulja, vart var den här snubben när jag hade dåligt samvete för att missbruka kaffe inför deadline? Nu konsumerar jag drycken helt ogenerat och inser att denna artikel också blev klar i tid.

 

Termosmuggen (40 cl) från Rosendahl lanserades i maj i år och rekommenderat pris är 299 kr.

Ricki Petrini
Publicerad: 21 augusti 2015
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp