Lyxa till det med en härlig brunch i helgen

Tillhör du dem som gärna sover ut på helgen och hoppar över frukosten till förmån för en mysig brunch istället? Brunch betyder ju just breakfast och lunch i ett. Detta är något som fler och fler restauranger hakat på och trenden verkar inte avta. Vi vill helt enkelt mysa och lyxa till det lite extra på helgerna.

mrfrench_matsal
buffe2

En av restaurangerna som erbjuder brunch på lördagar och söndagar mellan kl 11.30 och 16 är Mr French på Skeppsbron i Stockholm. Där i Gamla Stan, mellan slussen och slottet ligger den mysiga restaurangen som är inredd i art deco-stil och med sjöutsikt som extra bonus.

mrfrench3-a
ostron
kokschef

I oktober tillträder stjärnkocken Thomas Åsberg som kökschef på Mister French. Thomas har tidigare arbetat på en rad hyllade restauranger, bland annat F12. Som ett första initiativ i rollen som kökschef kommer han att lansera en ny, säsongsanpassad brunch. Fokus ligger på förstklassiga skaldjur och råvarorna anpassas efter varje månad för att ligga i takt med årstiden. I köket blandas fransk klassisk matlagning med amerikansk genuin gastronomi.

buffe
baren

Förutom skaldjur kan man välja mellan varma och kalla rätter. Och givetvis avslutar man brunchen med en runda till det dignande dessertbordet. Det gjorde i alla fall Improveme när vi var där och testade den nya menyn. Det kan hända att det slank ner ett glas bubbel också. Är det helg så är det.

IMG_85131

365 kronor kostar kalaset och då blir man mätt ungefär fram till Lucia, sedan är det dags för julbord.

Louise Flinck
Publicerad: 12 oktober 2015
Foto: Per Askegren

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på