Möt sommaren med en lyxig rosé

Den underbara våren har anlänt och livet blir genast lite lättare att leva. Möt de första trevande solstrålarna med ett nytt finrosévin, en nyhet från det familjeägda italienska vinhuset Pasqua.

Pasqua 11 Minutes är ett friskt och torrt rosévin med smak av grapefrukt, gul melon och nektarin och med touch av nektarinkärna och stendamm.
Namnet förklaras av att druvorna pressas under 11 minuter, under den tiden har musten kontakt med skalen. Musten placeras sedan för jäsning i tank under 11 timmar i en temperatur mellan 13 och 16 grader.

pasqua_vinVinets latinska undertitel ”Odi et Amo” betyder ”Hata och Älska”. Med det vill producenten – familjen Pasqua – förmedla att detta är ett vin för passionerade människor och känslofyllda möten.

11 Minutes Rosé har en blek, vacker färg påminnande om lökskal och dess doft är nyansrik med inslag av grapefrukt, och nektarin. Vinet har en torr och frisk smak med inslag av nektarin, grapefrukt, gul melon med ett stänk av nektarinkärna och stendamm och har en föredömlig komplexitet och ansenlig smaklängd.

År 1925 grundade bröderna Pasqua sitt vinföretag i den vackra staden Verona. Idag, 90 år senare, är de en av de största familjeägda vinproducenterna i Italien med en årlig försäljning på cirka 15 miljoner buteljer. I dag drivs arbetet vidare av den tredje generationen i familjen Pasqua.

Kärnan i Pasquas produktion är de klassiska vinerna från Venetien som tillverkas i det mycket moderna vineriet San Felice i Valpantena. Här produceras välkända viner som Amarone, Ripasso, Soave, Valpolicella och Prosecco. Man producerar även stora mängder av Pinot Grigio, en vintyp som har haft exempellösa framgångar bland annat i USA.

Redaktionen
Publicerad: 25 maj 2018
Foto: Alamy & Press

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp