Norrländska smaker mitt i Stockholms city

Älgkött, renstek, tallbarr och nybakat tunnbröd. Nu får Stockholms restaurangliv ett nytt spännande tillskott – bara ett stenkast från Stureplan.

– Våra gäster kommer att njuta av ljuvlig tunnbrödpizza med kantarellmajonnäs och ett glas äkta norrländsk champagne, säger krögaren Martin Sjölander.

För tre år sedan öppnade restaurang Knut på Upplandsgatan i Vasastan. Krogen som specialiserat sig på norrländska läckerheter gjorde snabbt succé och nu utvecklar krögaren sitt koncept med en andra restaurang.

Knut Bar blir en snabbare och mer stadsanpassad norrländsk bar och restaurang än den mer traditionellt norrländska Knut i Vasastan. Den nya krogen ligger i gamla Serwitos lokaler på Regeringsgatan 77 mitt i Stockholms city.

– Jag vill ta Norrland till Stockholm. Det handlar om det nya Norrland. De rena smakerna, de klara dofterna, lugnet och de oändliga vyerna, säger krögaren Martin Sjölander.

knutbar_sthlm_artikel2Martin Sjölander öppnar krog med norrländska smaker. 

Knut Bar blir en restaurang med hög personlig prägel där det är lätt att känna sig välkommen och hemma. Restaurangen blir det självklara stället att landa på. Här är det enkelt att möta nya människor, ha sitt affärsmöte, men också att umgås med sina nära och kära.

Martin Sjölander, född i Medelpad 1983, har sin bakgrund på olika topprestauranger i London, Barcelona och Melbourne. Hans liv förändrades drastiskt då han som 23-åring kraschade med sin motorcykel och efter åtskilliga operationer tvingades rehabilitera sig under 3,5 år. Trots läkarnas avrådan släppte Martin aldrig sin dröm om att få starta en egen restaurangverksamhet.

– Med begränsade medel lyckades jag för tre år sedan äntligen öppna min första restaurang Knut. Och nu är det dags för en dubbelt så stor krog. Tänk om jag hade vetat det när jag stod hemma i köket med mormor i Jämtland som liten och kavlade tunnbröd och pressade kalvsylta.

Knut Bar öppnar den 1 september 2016.

Redaktionen
Publicerad: 30 augusti 2016
Foto: Press

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip