Nu öppnar Stockholms vackraste bar

Ska du ut och fira löning i helgen? Varför inte kombinera det genom att njuta av det strålande vårvädret i en ny, efterlängtad Stockholmsbar med klassisk inramning.

I hjärtat av Hallwylska palatset på Hamngatan i Stockholm ligger Hallwylska museet som är en tidigare bostad åt riksgreven Walther von Hallwyl och hans Wilhelmina där de huserade under början av 1900-talet.

Bostaden, som innehåller stora samlingar med tusentals vackra föremål inom konst, porslin, antikviteter och vapen, testamenterades 1920 till svenska staten då paret bestämt sig för att bevara sitt hem som museum. Arton år senare öppnades det för allmänheten och har sedan dess varit en uppskattad plats för såväl lokala stockholmare som turister.

Hallwylskas innegård har tidigare varit stängd för allmänheten och istället hyrts ut för eventverksamhet, privata fester och bröllop. Men till mångas stora glädje öppnar nu en permanent krogverksamhet med kafé, lunch- och middagsservering inklusive bar. Inspiration till möbler och interiör ska vara hämtad från bland annat Ralph’s i Paris och meny och vinlistan är inspirerad av byggnadens egen historik.

Hallwylska Museets innergård öppnar för allmänheten i slutet av maj och kommer ha öppet 10-02 alla dagar i veckan.

Isabella Eklöf
Publicerad: 28 maj 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp