Prisvärd och hyllad vinfavoritNedWinemasters_Reserve_Rieslingerburgs Winemaster Reserve Riesling är en favorit som passar utmärkt som kyld apéritif och till rätter med fisk, skaldjur eller kyckling – gärna gräddiga, samt kryddstarka asiatiska rätter. Och för all del även till vildsvin, så här i jakttider. Nederburgs Riesling är ett matvänligt och mångsidigt vin. Doften är blommig och fruktig med toner av ananas, citrus och viss kryddighet. Smaken är frisk och fräsch med inslag av ananas och lime.

Vinet är gjort av druvor odlade på högt belägna vingårdar i Paarl, Sydafrika, där klimatet är något svalare och där endast delar av vingårdarna får viss microbevattning. Druvorna handplockas i rätt ögonblick för att få frukter av så hög kvalitet som möjligt. De pressas försiktigt och sedan får musten klarna på naturlig väg genom sedimentering. Därefter sker jäsning i rostfria ståltankar i tre veckor vid 15 grader.

Ansvarig vinmakare hos Nederburg är unga stjärnan Natasha Boks. Hon har fått ett antal utmärkelser och är mångfaldigt prisbelönt. Hon blev senast uppmärksammad på 2016 Old Mutual Trophy Wine, en av Sydafrikas största vintävlingar som hyllar landets bästa viner och framstående vinmakare. Boks passion för detaljer och hennes noggrannhet återfinns i alla steg i vinproduktionen, något som avspeglas i vinets kvalitet.

Nederburgs Winemaster Reserve Riesling kostar 89 kronor.

Redaktionen
Publicerad: 7 februari 2017
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp