Romantik med rosé

rose-2014Roséviner blir allt mer populära även på vinterhalvåret. Den varma och vackra färgen kombinerat med friska smaker kan inspirera kärleken på Alla hjärtans dag.   

Roséviner är idag ett självklart alternativ till det vita eller röda vinet.  Ett rosé är ett perfekt alternativ om man vill piffa till måltiden med lite romantisk sommarkänsla, även när det blåser runt husknuten. Det är även utmärkt till asiatisk mat och till rätter och råvaror som generellt har lite mer sälta och kraftigare kryddning. 

Förr vågade nästan ingen välja ett rosévin om det inte var högsommar, men den myten börjar suddas ut. Rosésäsongen har blivit allt längre och har kommit in på vinterhalvåret. Nedan listar vi fem fem anledningar på varför ett glas rosé passar utmärkt på förslagsvis Alla hjärtans dag-dejten eller vårmiddagen.

1) Tvekar man mellan vitt och rött vin till maten är ofta rosé den perfekta lösningen! Där det vita kan kännas för surt och det röda för tungt kvalar ett bra rosévin in som ett solklart alternativ. 

2) Rosé är det romantiska valet. Den rosa färgen är mysig och inspirerande, och den eleganta och friska smaken lyfter kärleken till nya höjder. 

3) Fånga sommarglädjen med ett rosévin. Oavsett om det är mörka februari – med ett glas rosé i handen känns de ljusa och ljumma sommarnätterna på balkonger och terrasser nära.  

4) Det är utmärkt till asiatisk mat och till rätter och råvaror som generellt har lite mer sälta och en kraftigare kryddning. 

5) Det är alltid roligt att förvåna din omgivning genom att välja ett rosé. Det visar att du hänger med de senaste trenderna, och inte är rädd för att sticka ut.

Ett gott rosévin som vi testat heter Réserve de Bonnet Rosé och har en bärig smak med inslag av röda vinbär, hallon, nässlor och blodgrapefrukt. Vinet klär sig bäst i temperaturen 8°C då aromen och karaktären träder som tydligast fram.
Pris: 92 kronor. 

Redaktionen
Publicerad: 8 februari 2016
Foto: Alamy och press

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip