Stjärnkocken blir hamburgerkung

Stjärnkocken Johan Jureskog hjälper McDonald’s med maten.
Nu har han  tagit fram tre nya burgare för kedjan.
– Det har varit en rolig utmaning, berättar den kände krögaren.

Bakom Jureskogs tre nya burgare på McDonald’s ligger ett gediget arbete och research.

– Det har varit en rolig utmaning att skapa gourmetburgare för Sveriges största restaurangkedja. Jag har gått från att jobba med två restauranger till över 200 restauranger. Både jag och McDonald’s har en genuin kärlek till hamburgare – allt från att noggrant välja råvaror till hur den byggs och hur den smakar. Tillsammans har vi testat oss fram till tre fantastiska burgare med olika smaker, säger Johan Jureskog.

Inspirationen till de nya gourmetburgarna har Jureskog hämtat från USA, där han gjort en roadtrip för att hitta världens bästa burgare. Några av de nya ingredienserna och smakerna i de tre burgarna på McDonald’s är majonnäs med tryffelsmak och osten Svarta Sara. Andra ingredienser är ett briocheliknande bröd och en rökig men söt BBQ-sås. Ytterligare en ny ingrediens är Jureskogs egen ketchup, med en skvätt Tabasco Sauce och en nypa pepparrot.

jureskog_artikel

– Jureskog delar vår passion för hamburgare och är väldigt bra på att sprida både kunskap och matglädje. Vi är båda experter på hamburgare, men inom olika segment. Alla ska kunna njuta av bra burgare och tillsammans med Jureskog gör vi tre helt nya gourmetburgare tillgängliga för alla, säger Staffan Ekstam, ansvarig för menystrategi på McDonald’s Sverige.

Krögaren Johan Jureskog driver idag två av Stockholms mer kända restauranger; Rolfs Kök och AG i Stockholm. Jureskog har med Svenska Kocklandslaget vunnit både VM och OS i matlagning. Han har dessutom kammat hem flertalet priser på egen hand som exempelvis Gastronomiska Akademiens guldmedalj.

De olika hamburgarna serveras på McDonald’s i perioder med start i april fram tills i juni.

Redaktionen
Publicerad: 11 april 2016
Foto: IBL och press

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp