Fresita – som betyder jordgubbe på spanska – är ett mousserande vin från Chile. Det är tillverkat enligt Charmatmetoden på en blandning av Muscat, Chardonnay, Sauvignon Blanc och av puré från riktiga, handplockade färska jordgubbar.
Svenska jordgubbar är fantastiska, men de små jordgubbarna från Patagonien, Chiles södra och svala tredjedel, spelar klart i samma division eftersom de också tar lång tid på sig att mogna. Då dessa solmogna bär krossas och blandas med ett fräscht mousserande vin får vi Fresita, som avnjutes som den är eller tillsammans med desserter på röda bär och vit choklad.
Vinet har en fruktig, ungdomlig smak med sötma och tydlig karaktär av jordgubbar. Fresita funkar utmärkt att njuta precis som det är i den milda sommarnatten men passar även bra i sommardrinkar och cocktails vid alla tillfällen – midsommarfirandet, balkongpartyt eller båtturen.
Vinet har låg alkoholhalt, bara 8 procent, och innehåller endast naturliga ingredienser.