Trevligt rosévin för varma sommarkvällar

Rosévin hör sommaren till. Boxvinet Chill Out Delicate & Fruity Shiraz Rosé och Aussie Flamingo Blush Rosé på 1-liters tetra är två favoriter som passar perfekt till sommarens utomhusaktiviteter. Vinerna passar bra att dricka som de är eller till mat och kan med fördel kombineras med olika smaker. De prisvärda rosévinerna är både goda och lättdruckna och gör sig utmärkt till exempelvis picknicken, båtturen eller grillkvällen.chillout_liten

Chill Out Delicate & Fruity Shiraz Rosé är ett fruktigt rosévin på box från Kalifornien. Vinet har en fruktig smak med toner av hallon, björnbär och körsbär och doften är frisk och fruktig med inslag av hallon och björnbär.

Chill Out Delicate & Fruity är gjort på druvan Shiraz och druvorna kommer från olika vingårdar runt om i Kalifornien, som har ett kilmat som liknar medelhavsklimatet där dessa druvor trivs extra bra. Efter skörden krossas druvorna skalen får ligga i musten en stund under jäsning, vilket ger vinet dess vackra rosa färg och dess fruktiga smak. För att bevara den fräscha fruktigheten jäser vinet på rostfria ståltankar innan det tappas.

Chill Out Delicate & Fruity passar utmärkt att dricka som det är eller till lättare rätter med ljust kött, grillad fisk och sallader.
Pris: 209 kronor. aussie_liten

Aussie Flamingo Blush Rosé är ett australiensiskt vin på 1-liters tetra. Det är lätt att bära med sig och klarar enkelt både cykelturer och båtturer utan att klirra eller gå sönder. Det passar bra att dricka som det är eller till sallader och rätter med kyckling  – och funkar utmärkt till exempelvis en kycklingwrap. Vinet serveras med fördel väl kylt.

Aussie Flamingo Blush Rosé är ett friskt rosévin med fruktig smak med inslag av jordgubbar, persika och körsbär. Vinet har en fruktig doft med inslag av persika och mogna jordgubbar. Pris: 68 kronor.

 

Redaktionen
Publicerad: 18 juni 2017
Foto: Alamy & Press

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp