Så får du fler läsare

Många tror att det handlar om slumpen eller kanske ren tur. Så är det faktiskt inte. Dagens framgångsrika bloggare har några viktiga riktlinjer att följa. På så sätt bygger man en allt större följarkrets.

Improveme.se har en bloggplattform som under åren varit hem för några av Sveriges största bloggare. Med ett etablerat varumärke och ett stort nätverk har vi kommit att bli ett självklart val för några av landets mest kända personligheter.

– Vi är oerhört stolta över våra nuvarande profilbloggare som dagligen gör ett fenomenalt jobb att hålla en dialog med sina läsare. På nya improveme.se märker vi att allt fler väljer oss som bloggportal varje vecka, säger improvemes chefredaktör Ricki Petrini.

Ricki-bloggtext

Att skapa en blogg är enkelt men att få den att växa och att nå alltfler läsare kan vara desto svårare.

– Visst skulle man kunna kalla oss bloggexperter eftersom vi under åren tydligt sett vad som skiljer en riktigt framgångsrik bloggare från massan, menar Ricki Petrini.

Här nedan delar hon med sig av de viktigaste punkterna som varje ambitiös bloggare borde följa.

 

10 knep som tar din blogg till nya höjder:

1. Hitta din nisch

Bestäm dig redan på förhand vad din blogg ska handla om. En bra början är att fråga dig själv vad du är intresserad om.

lady-gaga-blogg

2. Vad gör dig unik?

Alla har vi olika kvaliteter och egenskaper som gör oss unika. Detta är dina största tillgångar och gör att ingen annan kan vara just som du.

3. Sociala medier

Att marknadsföra din blogg är superviktigt. Berätta för hela vänskapskretsen att du bloggar och fortsätt att påminna dem regelbundet att det nu finns nytt att läsa i bloggen.

positiv-attityd-blogg

4. Positiv attityd

Långa utläggningar om varför du känner dig lite hängig idag är aldrig speciellt intressant att läsa. Fokusera istället på positiva inlägg, inspirerande bilder och underhållande läsnig.

5. Vem är din läsare?

Att känna sina läsare är guld. Se därför till att fråga dem då och då vad de tycker om ett visst ämne. Deras feedback kan hjälpa dig att skapa framtida inlägg.

bildkvalitet

6. Bildkvalitet

Viktigast ändå är kanske bilderna. Se till att de är skarpa och tydliga. Ingen orkar följa en blogg med suddiga bilder. Be en kompis att fota dig då och då. Selfies, visst! Men variation inspirerar mer.

7. Vem bryr sig om din frukost?

Undvik att publicera inlägg på din tallrik fil eller på din macka. Så många bloggare hamnar där till slut och faktum är att läsarna hatar det. Inspirera dem istället.

plut-blogg

8. Plutfällan

Så länge du inte fotar en anka så finns det ingen anledning att dina läsare ska mötas av ”ett plut” när de kommer in på bloggen. Selfieknep: Va dig själv och slappna av i musklerna runt munnen.

9. Vett & etikett

Tacka alltid dina läsare om de lämnar kommentarer. Likaså om de frågar nått – svara alltid. Ett bra knep att dra läsare kan också vara att lämna positiv feedback på andra bloggar. Glöm inte att länka till din egen!

bloggreporter

10. På stan

Våga vara reporter och ge dig ut på stan. Socialisera och va där det händer. Inga nyheter finner man innanför hemmets fyra väggar.

 

Stort lycka till!

Redaktionen
Publicerad: 11 september 2015
Foto: Alamy, All Over Press

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp