Männen tar till kniven

Länge har besökarna på plastikklinikerna dominerats av kvinnor. Men nu besöker allt fler män läkaren.

Nu för tiden är det inte bara kvinnor som väljer att plastikoperera sig. Under de senaste fem åren har antalet män som väljer att operera sig ökat med mer än 300 procent enligt BAAPS (The British Association of Aesthetic Plastic Surgeons), rapporterar Times Online.

Ökningen bland män som väljer att Botoxbehandla sig är ännu större och den engelske plastikkirurgen Patrick Bowler säger till Times Online att utav hans Botoxpatienter är numera en av tio män. Detta menar han beror på den nya manliga Botoxinjektionen ”Dysport”.

Andra populära ingrepp bland männen inkluderar näsplastik, fettsugning, ögonlyft, öronplastik och ansiktslyft. Bowler berättar för Times Online att de allra populäraste behandlingarna är borttagning av tatueringar man ångrat, borttagning av oönskad hårväxt med hjälp av laser samt hudslipningar. Men även implatant för att ge intryck av mer muskulösa kroppsdelar, som exempelvis vader, ser man öka drastiskt.

-Inte nog med att män som är mitt uppe i karriären förväntas se evigt unga ut, de döms mer och mer utifrån hur de ser ut. De börjar också inse att vissa saker som man inte är nöjd med faktiskt går att korrigera med hjälp av kirurgiska ingrepp, säger plastikkirurgen Rajiv Grover till Times Online.

Bildspel: Männen tar till kniven

Bildspel: Männen tar till kniven

2008-03-19 10:25:00

Publicerad: 19 mars 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp