En ny näsa direkt

Näsplastik är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen.

Det vanligaste ingreppet
Alla näsor går att förändra. En stor näsa kan göras mindre, en lång näsa kan göras kortare, det går att förminska avståndet mellan näsborrarna och så vidare. Det är plastkirurgens uppgift att skräddarsy en näsa efter önskemål utan att överträda de oskrivna estetiska reglerna till ett naturligt utseende. Bäst lämpade är kandidater som söker en förbättring och inte en perfektion av sitt utseende. En person med realistiska förväntningar och god mental hälsa.

Hur går en näsplastik till?

Kommunikationen mellan patient och kirurg är viktig. Vid konsultationen bedöms näsan efter ansiktets form och proportioner och vilka faktorer som kan komma att påverka. Vid en näsplastik lyfts huden undan och näsans underliggande strukturer förändras i linje med patientens önskemål. En näsoperation är en operation som ställer krav på plastikkirurgens färdighet. Utgångspunkten är att avlägsna för lite, istället för att i efterhand göra om operationen återuppbygga med brosk- och benimplantat vilket ur medicinsk synvinkel är betydligt mer komplicerat. Operationen tar ungefär 1-2 timmar och utförs i lokalbedövning och lugnande medicinering. Oavsett metod är operationen helt smärtfri.

Efter operationen
Redan efter en vecka kan patienten återgå till sina studier eller till ett mindre fysiskt påfrestande arbete. Tydliga instruktioner ges efter operationen hur man går tillväga för att läkningen skall ske på bästa sätt.

Kostnad
Prislappen för en näsplastik varierar mellan 30 000 – 45 000 kr. Priset påverkas av korrektionens omfattning och om ingreppet utförs i lokalbedövning eller narkos.

Källa:
www.plastikoperationer.net

Foto: Resultatet före- och efter en näsoperation

Foto: Resultatet före- och efter en näsoperation

[email protected]

2008-04-01 15:12:00

Publicerad: 1 april 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp