Danielle/En estet uti fingerspetsarna

Hm…jag kan krasst konstatera att linjerna från näsan till munnen
börjar göra sig påminda (igen) suck! Blodhundslooken lär nog aldrig bli
något skönhetsidial för oss människor. Det är dags för ett återbesök
hos Danielle Fa.

Danielle Fa är en av Sveriges mest erfarna och anlitade injektions behandlare. Finns det någon som kan trolla bort mitt trötta ansikte snabbt och smärtfritt så är det hon. Jag ser fram mot att hon skall eliminera mina ”diken” med hjälp av Restylane. Danielle tar emot liten och nätt och söt som en docka, men underskatta inte denna lilla väna varelse. Danielle är klok som en bok och inger både respekt förtroende och framför allt stort yrkeskunnighet med sin en långa erfarenhet av injicering med Restylane

Restylane används för behandling av linjer, rynkor och hudveck. Men även av förbättring/förstärkning av läppkonturen och behandling av ”rökrynkor”. Danielle har även utvecklat en egen metod genom åren som gör att hon kan ”skulptera” fram kindben, forma och markera hak och käklinjer m.m. Det är inte för intet som hennes patientbilder används av producenten Q-Med i läkemedelsbroschyrer världen över.

Hon är extremt noggrann med att analysera vad som skall göras och vad jag har för önskemål/förväntningar. Hon har en förmåga att få den mest nervöse/spruträdda människa lugn som en filbunke. Hos Danielle känner jag mig trygg! Jag vet att hon ser exakt vad som skall göras och att det kommer att utföras snabbt smidigt och smärtfritt. Jag vet också att hon i vissa fall avråder och sätter tydliga gränser. – Vi kan bara reducera rynkan på utsidan, det som finns i själen kan vi aldrig bota. Den måste Du själv ta hand om säger Danielle vänligt men bestämt! Medans hon förbereder mig för en Restylane injektion, strax kommer hon att eliminera eller rättare sagt reducera mina nasala labialveck som ”dikena” egentligen heter.

Det väldigt viktigt att lägga produkten och utfyllnaden i rätt hud lager Säger Danielle. Det är där som man ser skillnaden på om det är en proffisionel kliniker eller en glad amatör som har behandlat. Här talar jag av egen erfarenhet, jag har själv råkat ut för en mindre erfaren kliniker och den fyllnadsbehandlingen var jag INTE nöjd med.

Jag frågar vad det är som driver henne? -Det är absolut mötet med nya friska människor, att lyssna på patientens önskemål och sedan ha kunskapen och möjlighet att lösa patientens problem. Eller att helt ”enkelt” kunna uppfylla patientens önskan och skapa och forma där det är möjligt.- Det är viktigt att patienten har realistiska förväntningar på det färdiga resultatet. Det handlar mycket om att kunna förstå människors behov och beteenden säger hon. Hon vet vad hon talar om efter många år inom psykiatrin. Hade jag inte gjort detta så skulle jag förmodligen vara kognitiv beteendeterapeut idag säger Danielle. Ja men det är Du ju nästan by nature tänker jag och lutar mig lugnt tillbaka i stolen.

För en fåfäng yrkes skadad kvinna som mig är det rena drömmen att få komma till Danielle. Jag vet att jag i mångt och mycket lätt kan överdriva och se sådant som inte andra ser.” Är jag inte lite väl sliten, har jag inte fått väldigt mycket linjer runt ögonen ”o.s.v. Då är det skönt att kunna tala med en yrkeskunnig och objektiv person som Danielle. Hon fyller snabbt igen och eliminerar det som behövs, men finns det inget fog för det jag säger så säger hon ifrån och då lyssnar jag faktiskt för jag vet ju att detta är hennes område och specialitet!

Danielle du är ju van vid krävande och petiga patienter där endast det bästa är gott nog säger jag ursäktande. – Jag skulle hellre kalla dem medvetna patienter säger Danielle diplomatisk. Många av hennes patienter tillhör kändis eliten och består av allt från modeller, artister, skådespelare till näringslivets toppar. Men ute i väntrummet sitter även s.k. ”vanliga” kvinnor med mer eller mindre samma önskemål som jag.? Nöjd och belåten traskar ju ut med mitt nya ”pigga” face 45 min senare

2007-12-01 10:00:00

Publicerad: 1 december 2007

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige