Fakta: Restylane

Restylane andvänds främst för behandling av linjer, rynkor och hudveck. Men även vid förbättring och förstärkning av läppkonturen, läppförstoring och för behandling av så kallade “rökrynkor“. Hyaluronsyra är en i kroppen normalt förekommande substans och är identisk i alla arter och vävnader. Restylane är en icke-animalisk, stabiliserad hyaluronsyra. Den tillför huden volym och utfyllnad.

Vad medlet gör: Minskar linjer, rynkor och hudveck i ansiktet. Formning av ansiktskonturer, läppförstoring och rökrynkor.

Behandling: Den kristallklara gelén sprutas in i huden med en tunn nål. Behandlingen tar runt 15- 30 min, beroende på vad som ska behandlas.

Resultat: Kan omedelbart ses, men slutresultatet blir det först efter en till två dagar. Vid läppförstoring kan dock en liten svullnad finnas kvar längre.

Biverkningar: Övergående hudrodnad, svullnad och ömhet över det behandlade området. Blåmärken kan uppkomma.

Behandlingens varaktighet: Kroppen bryter successivt ner hyaluronsyran. Behandlingen består av en initial uppbyggnadsfas och en underhållsfas, en “touch up“ runt en månad senare. Behandlingen blir på så sätt långtidsverkande. En behandling förnyas efter ca 6-12 månader för att bibehålla optimalt resultat.

Pris: En behandling för rynkor mellan ögonbrynen kostar runt 3.000 kronor.

2007-12-04 00:03:00

Publicerad: 4 december 2007

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige