Fransar för alla tillfällen

Mascara anses av många vara den viktigaste makeupprodukten. Valmöjligheterna är oändliga och det finns mascaror för alla tillfällen.

Böj fransarna
För att ge ögonen en öppnare blick med perfekta fransar ska du alltid börja med att böja dem. Böjningen gör att du kommer nära fransroten vilket underlättar när du applicerar mascara. Den största mängden ska appliceras vid fransroten för att ge fransarna ett bra stöd. Hamnar det för mycket mascara på franstopparna kan de tyngas ner och bli raka.

Applicera rätt
Börja med att rugga borsten i sicksack-rörelser vid fransroten och likadant på andra ögat. Sedan drar du ut mascararn på hela fransen, upprepa på andra ögat. Resultatet blir täta och fylliga fransar som håller sig böjda hela dagen.

Hitta rätt
Det finns mascaror för alla typer av fransar och situationer. Vilken som passar dig bäst varierar från makeup och årstid. På sommaren sitter vattenfast mascara bättre och du underviker du färgade avtryck i värmen, medan du vintertid kan använda en vårdande mascara.

[h1″>Vilka fransar har du?[/h1″> 
Långa och tunna fransar blir snyggaste med en oregelbunden borste som når alla fransar och som separerar dem med varje drag. Applicera mest vid fransroten innan du målar resten av fransarna.

Långa och täta fransar bör undervika täta borstar och istället satsa på en gles borste med en tunnare mascaraformula. Det ger separerade fransar som inte klumpar.

Korta och styva fransar skall ha en tät, tjock borste som separerar fransarna och böjer upp dem. Gärna en såkallade ”curl” mascara, de ger täta och fint böjda fransar.

Styva, glesa och långa fransar
skall satsa på en tät borste som är lite tjockare på mitten. På så sätt når du fransroten och kan pressa fransarna uppåt. Köp en mascara som böjer utan att förtjocka, det ger fint separerade uppböjda fransar.

Glesa och korta fransar skall ha en tät och borste med fylligare mascara.

Källa: MakeUp! av Max Söderberg 

Bildspel: Fransar för alla tillfällen

Bildspel: Fransar för alla tillfällen

[email protected]

2008-06-12 13:42:00

Publicerad: 12 juni 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp