Skönhetstips

improveme.se ringde upp Molina Shahin på Helena Rubinstein och Therese Yngvéus på Biotherm för att ta reda på vilka produkter som gäller under sommarmånaderna.

Molina Shahin är Trainingmanager på Helena Rubinstein

Bör man använda en viss sorts crème under sommarmånaderna?

– Allt beror på hudtyp och behov över vilken typ av creme man ska använda under sommaren. Under sommaren så får man D-vitaminer från solen och huden mår oftast bättre under sommarhalvåret. Tunnflytande produkter som lätt smälter in. Använder man för näringsrika produkter under sommaren kan man uppleva att huden blir blank och fet.

Vilka produkter skulle du vilja rekommendera våra läsare?
-Den viktigaste produkten under sommaren är SPF, så jag skulle rekommendera ”Helena Rubinsteins SPF 15 eller 30” (2) Har man skyddet så klarar man en solig sommar utan att bränna sig och på så sätt bevarar man hudens ungdomlighet. För att komplettera, förhöja och lyfta fram den solbruna färgen är ”SO Brilliant” (3) en toppen produkt. Produkten har en ljusreflekterande effekt som ger lyster hela dagen, afrikansk Baobabträdolja som återfuktar och mjukgör huden samt vitamin E som bekämpar fria radikaler som orsakar för tidigt åldrande

Therese Yngvéus är Trainingmanager på Biotherm

Vilken kräm skulle du vilja rekommendera för andra kvinnor?
-En perfekt kräm för sommaren är ”Multirecharge” (1) som är uppbyggt på ginseng. Det är en kräm som är lätt i sin konsistens finns för både normal eller torr hud. Produkten ger massor av fukt, energi, lyster och framförallt så skyddar den mot solen. Multirecharge innehåller SPF 15.

För kvinnan över 30?
-För kvinnan som vill reducera rynkor och linjer vill jag rekommendera ”Rides Repair” (4). Serien finns för alla hudtyper, dag/natt kräm, ögon och serum. Från första appliceringen reduceras rynkor och linjer, uppbyggt på mineral och organisk kisel.

Vilka produkter bör man använda under sommaren?
-På sommaren vill man ofta ha en lite lättare kräm, men det är viktigt att man ger huden mycket fukt. Kan rekommendera ”Biosensitive lotion” som är ett ansiktsvatten på sprayflaska. Den är ett perfekt komplement att använda under dagen som är återfuktande och lugnande för huden. Ansiktsvattnet går även bra att spraya ovanpå make up.

Bildspel: Skönhetstips

Bildspel: Skönhetstips

[email protected]

2008-06-27 12:00:00

Publicerad: 27 juni 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp