MATS INGERS

Kära läsare! Jag heter Mats Ingers, skall snart fylla 60, och är skåning. Dock icke skauning, jag föddes i Skeppsholms församling. Min kärlek till Stockholm har snarast tilltagit med åren, när jag genom resande haft möjlighet att jämföra med andra metropoler.

En lycklig slump

  Skönhetsrådet!? Det låter uppfordrande. Jag har 10 års erfarenhet av modern hårtransplantationskirurgi. Som medicinskt ansvarig för New Hair Clinic i Lund gör jag ungefär 450 konsultationer om året. Skalpellen rör jag sällan, det finns så mycket annat som måste göras på en klinik av den här storleken. Min bakgrund är internmedicin, med stark inriktning på akutmedicin. I 20 år var en akutbil min huvudsakliga arbetsplats. I den här branschen hamnade jag av en ren slump. En lycklig slump! Så är det ofta i livet.

Förhörd av polis

  Just nu sitter jag på ett hotellrum i centrala Stockholm. Här har jag tagit emot 15 patienter under helgen. Mitt frekventa uppdykande på övervakningskameran vid receptionen ledde till en surrealistisk upplevelse. Plötsligt hade jag +100 kg polis i var arm. Man utredde ”brottslighet på hotellet”. Även den person jag just skulle träffa plockades in på ett rum för förhör. Det tog en halvtimme att reda ut missförståndet. I dagens tidning läser jag att tre män gripits, misstänkta för bland annat koppleri. Jag vill tillägga att jag blev imponerad av polisens sätt att uppträda: Korrekt, med pondus samt med stor noggrannhet.

Vetenskaplig organisation

  Jag följer utvecklingen av behandlingen av tunnhårighet. Varje år träffar jag kollegor från hela världen under kongressveckan med ISHRS -International Society of Hair Restauration Surgery. Det är en vetenskapligt inriktad organisation, som arbetar för att branschen som sådan skall utvecklas och bli respekterad. Programmet innehåller mycket mer än ”hårkirurgi”. På senaste mötet i oktober i Las Vegas deltog 600 doktorer.

Ni är välkomna att ställa frågor. Allt kan jag inte svara på och när det gäller val av schampo och andra hårvårdsprodukter är det bättre att ni vänder er Michael Cardell eller Jonas Wramell här på improveme.se. Men är du nyfiken på hur det står till med tunnhårighet och hur man kan transplantera hår så är jag er man.

Bildspel: MATS INGERS

Bildspel: MATS INGERS

skonhetsrad@improveme.se

2007-12-04 15:28:00

Publicerad: 4 december 2007

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige