Fyra sminktrender

Höstens modevisningar bjöd på en kvinnobild som var både stark och lagom provokativ. Makeupen är hårdare än tidigare med breda ögonbryn, svarta ögonskuggor och strama håruppsättningar. Det handlar om charm, utan att vara överdrivet sexig. Hoppa över glittret.

Vardagsminket
Ju maskulinare kläder desto mer naturliga ansikten. Tanken är att kvinnan ska se osminkad och naturell ut. Väljer du att går ut helt utan makeup är det lätt att se lite trött ut kring ögonen. Svep en hudfärgad ögonskugga över ögonlocken och ge fransarna lite färg med ett tunt lager mascara, gärna en brun sådan. Ge kinderna ett diskret skimmer, och satsa på ett beigerosa läppstift som ger dem en läcker satinlook.

Romantiska läppar

Den romantiska looken består av röda läppar som blir mer utmanande tillsammans med sotiga, bruna ögon och iögonfallande svall. Om du vill satsa på brunröda läppar i höst ska du balansera upp dem med diskret definierade kinder. Gärna en beige färg som bara är aningen mörkare än din hy för att balansera ansiktet.

Attityd
I höstens hårdaste look kombinerar du svarta ögonskuggor -eller svarta läppar. Matt hy och hår som antingen är bakåtslickat eller ostylat rufsigt. Rama in ögonen med svart kajal eller om du har små ögon är det bättre med lite svart ögonskugga och en hård, vinklad pensel istället och blanda ut färgen utåt. Om du suddar linjen utåt skapar du illusionen av större ögon.

Glimmande guld

Guld är ett mjukare alternativ till höstens intensiva makeup. Både gult och mer bronsigt guld täckte ögonlocken på modellerna på hos Roberto Cavalli, medan Alexander McQueen valde att pudra guldpuder över kinderna. Om det känns för glittrigt med guld över hela ögonen kan du testa en brun eller lätt plommonfärgad ögonskugga som du bara beströr lätt med en aning guldskimmer.

Källa: Glamour

Balmain sminkade sina modeller naturellt naket.

Balmain sminkade sina modeller naturellt naket.

Zac Posen körde på mörkröda läppar på höstvisningen.

Zac Posen körde på mörkröda läppar på höstvisningen.

Intensiv sexig look på Lanvins visning.

Intensiv sexig look på Lanvins visning.

Skimrande guld på Roberto Cavallis catwalk.

Skimrande guld på Roberto Cavallis catwalk.

[email protected]

2008-09-25 08:56:00

Publicerad: 25 september 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp