Förföriska fransar

Förlängande mascaror i all ära, men ibland vill man ha en riktigt dramatisk franslook, och då duger inget annan än lösögonfransar. Vi har testat och betygsatt fyra par lösfransar, samt färgglada franssmycken.

1. Make Up Store Eyelash -Heaven
Make Up Stores lila fjäderögonfransar ger en dramatisk look till Halloweenpartyt eller maskeraden, men är knappast något för en vanlig utekväll. De är definitivt läckra och uppseendeväckande, ett minus är dock att det ser lite konstigt ut när ens egna ögonfransar syns under fjädrarna.
Betyg: 3/5
75 kr på Make Up Store

2. Japonesque Eyelashes

Japonesques lösögonfransar är otroligt vackra, glittrande och omsorgsfullt placerade så att fransarna . De är dock inte särskilt längre än mina egna fransar och ger därför endast en väldigt subtil effekt. Bra för den som vill ha diskreta men ändå snygga fransar!
Betyg: 3/5
89 kr på Eleven.se

3. ModelCo Flutter Self-Adhesive Lashes
Det är inget diskret med dessa fransar! ModelCo:s variant är långa, svarta och dramatiska. De är också relativt lätta att fästa. Dessa bör kombineras med en i övrigt ganska lätt makeup för att undvika en drag queen-look.
Betyg: 4/5
120 kr på Eleven.se

4. Too Faced Lash Gems
Lash Gems är inga lösögonfransar, utan små pärlor i svart, vitt, blått och rosa som fästs längst ut på fransarna för en riktig glameffekt. Pärlorna är indelade efter färg och ligger i ett lim, så det är bara att fästa dem på sina fransar. De är relativt enkla att sätta fast, men man får skynda sig innan limmet torkar!
Betyg: 4/5
115 kr på Eleven.se

5. Make Up Store Eyelash -Punk
Riktigt häftiga fransar, med svarta och gröna lösfransar och långa vita fjädrar. Liksom ”Heaven”-fransarna lämpar de sig kanske främst för en maskerad eller annan typ av temafest.
Betyg 4/5
195 kr på Make Up Store

Så använder du lösögonfransar:

1. Ta loss fransraderna från förpackningen.

2. Applicera en sträng franslim längsmed linjen längst in på lösfransarna. Se till att limma ända ut på båda sidor. (Är fransarna förlimmade ska inget extra lim behövas, men om fransarna är svåra att fästa kan man sätta på lite ändå)

3. Låt torka i cirka 30 sekunder.

4. Placera fransarna längsmed dina egna ögonfransar med hjälp av en pincett.

5. Om det behövs kan du lägga en kajallinje för att dölja skarven mellan lösögonfransarna och dina egna fransar.

Bildspel: Förföriska fransar

Bildspel: Förföriska fransar

[email protected]

2008-10-17 06:55:00

Publicerad: 17 oktober 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp