Bli en dramaqueen

Den naturella makeup-looken i alla ära. Men ibland vill man använda sminket för att synas.

Tillhör du dem som aldrig skulle våga sätta på dig ett knallrött läppstift, neonrosa nagellack eller en uppseendeväckande ögonskugga? Det är helt okej, så länge du verkligen vill hålla dig till den diskretare färgskalan.

Men en undersökning gjord av kosmetikföretaget Illamasqua visar att många tjejer egentligen drömmer om att våga sig på en mer dramatisk makeup-stil. Studien visade att de flesta kvinnorna drogs till bilder av burlesquedansaren Dita von Teese.

#IMG2-L#-Vi upptäckte att kvinnor instinktivt drogs till dramatiska stilar som sotiga ögon och röda läppar och gillade tanken på att ta fram en mörkare, sexigare, mer skandalös sida, berättar Illamasquas märkeschef Kate Massarala för tidningen Psychologies.

Om du också känner dig nyfiken på att sminka fram din mörkare sida är det hög tid att sätta igång. Du behöver inte göra allt på en gång, utan prova dig fram i din egen takt. Börja med en sak i taget: kanske ett par lösögonfransar, en mörkare ögonskugga eller mer definierade läppar.

Känns mörkröda läppar för vågat kan du börja med att blanda ut färgen med ett ofärgat lipgloss och testa dig fram. Och satsa gärna på spännande nagellacksfärger -dina naglar kan du se utan att titta dig i spegeln, och de får dig automatiskt att känna dig mer sensuell. Se sedan till att matcha din nya look med en kaxigare attityd. Hitta din inre Dita von Teese och bli balens drottning!

Bildspel: Bli en dramaqueen

Bildspel: Bli en dramaqueen

Tjejernas favorit – Dita von Teese

Tjejernas favorit – Dita von Teese

malin.lundblad@improveme.se

2008-11-28 14:07:00

Publicerad: 28 november 2008

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige