Plastikkirurgin ökar

Att ändra sitt utseende med hjälp av plastikkirurgi ligger i tiden.
Varje år ökar ingreppen med 20 procent.

Plastikkirurgin är på frammarsch. I dag väljer allt fler svenskar att lägga sig under kniven för att korrigera saker i sitt utseende som de är mindre nöjda med.

Under året har 25 000 svenskar genomfört ett kosmetiskt skönhetsingrepp genom plastikkirurgi. En siffra som kommer att öka under kommande år med 20 procent.

Men orostider med finanskris och lågkonjuktur påverkar branschen. En internationell och oroväckande trend är att mindre kliniker försöker locka kunder genom att dumpa sina priser.

I USA har det amerikanska plastikkirurgisällskapet ASPS, reagerat på saken:
-Sökandet efter bottenpriser kan påverka säkerheten, och patienten bör vara försiktig innan den lägger sitt ansikte i händerna på vem som helst, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Även i Sverige förekommer det att läkare som inte är specialutbildade på området utför plastikoperationer. Detta uppmärksammades av TV3:s “Indider“ för ett par veckor sedan.

Om man funderar på att genomgå ett plastikkirurgiskt ingrepp ska man därför se till att den klinik man vänder sig till har goda referenser på området.

Få svar på dina frågor
På improveme.se kan du när som helst fråga vår expert Jan Jernbeck, plastikkirurg på Akademikliniken:
Ställ din fråga till Jan Jernbeck här!

Bildspel: Plastikkirurgin ökar

Bildspel: Plastikkirurgin ökar

redaktion@improveme.se

2008-12-12 09:35:00


Text:
Publicerad: 12 december, 2008