Lina lyfte sig – utan skalpell

Man behöver inte längre lägga sig på operationsbordet för att få ett mindre ansiktslyft. Nya metoder utvecklas ständigt och vi har träffat en kvinna som har testat en av de allra senaste teknikerna, lyft med trådar.

-Jag är jättenöjd. Alla undrar varför jag ser så pigg och fräsch ut, men ingen tror att jag gjort ett ansiktslyft, säger Lina Fahlman.
Hon förklarar att det var en av de stora fördelarna med metoden, att se både piggare och mindre rynkig ut. Den andra fördelen är att man slipper bli nedsövd. Något som alltid innebär en viss risk.

-Jag behövde bara lokalbedövning i ansiktet. Visserligen var det en del sprutor innan det var klart, men det var det värt, säger hon förtjust.

Under kinderna

  Sedan finns det ytterligare en stor fördel enligt Lina. Metoden som går ut på att operera in ett antal tunna så kallade plastiktrådar under huden. I Linas fall opererades de in under kinderna och längs halsen. Trådarna med sina små hullingar förs in i ansiktet via en kanyl. De små plasttrådarna med sina hullingar nyper fast under huden och efter några dagar så lägger de sig väl tillrätta i underhudsfettet.

Lättlyft

  Lina Fahlman som själv har en skönhetssalong, Lendan Beauty Center, i Stockholm berättar att den nya metoden som kallas för ett lättlyft gick också snabbt.
-Det hela tar aldrig mer än tre timmar. Jag måste inte heller vara sjukskriven i någon vecka som annars är vanligt efter skönhetsoperationer i ansiktet.

Gapa inte

  Lina förklarar att hon också fått en del förhållningsregler, som att inte gapa alltför stor de första dagarna och ta det lite lugnare än vanligt. När man ser Lina denna dag är det svårt att tänka sig att hon nyligen gjort ett ingrepp i ansiktet.
-Operationen utfördes på en fredag eftermiddag. Men jag gick tillbaka till jobbet redan på måndagen.

Bildspel: Lina lyfte sig – utan skalpell

Bildspel: Lina lyfte sig – utan skalpell

2007-12-10 20:01:00

Publicerad: 10 december 2007

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige