“Fråga allt om huden“

Catharina Liljekvist är klinikchef på Ellipseklinikken och är specialist inom hud/dermatologi och utför alla typer av hudvårdande behandlingar med den senaste teknologin. Catharina är även utbildad inom näringsmedicin, örtmedicin och TCM (traditionell kinesisk medicin). Hon är ny medlem i Skönhetsrådet så passa på att ställa din fråga.

Hur hamnade du i Skönhetsrådet?
-Jag blev tillfrågad och tackade ja för att jag anser att jag kan tillföra väldigt mycket nytt. Inte bara det yttre skönhet utan även ge läsaren en bredare insikt i hur kroppen fungerar och framförallt – antiagemedicin.

Vad kan våra läsare fråga dig?
-Jag kan allt om hud, så de kan fråga precis vad som helst som handlar om hud. Från enkla frågor om ytliga blodkärl, pigmentförändringar, solskador till svår acne och acneärr.

Vilken är den vanligaste behandlingen på Ellipseklinikken?
-Många kvinnor vill ha en frisk och fräsch hud, så behandlingar med kemiska peelingar, laser och IPL är väldigt vanligt. Yngre kvinnor stör sig på orenheter, stora porer och acne, medan äldre kvinnor har andra hudproblem som ytliga blodkärl, solskador och brist på elasticitet. Vi erbjuder effektiva hudvårdsbehandlingar för alla åldrar och hudtyper. Vi skräddarsyr lösningar som även baseras på optimal livsstil med rådgivning om kost, medicinsk hudvård och behandlingar

Vad är en kemisk peeling?
-Kemiska peelingar förbättrar hudens lyster och ger ett otroligt fint resultat. Man börjar med att rengöra huden på djupet, sedan tvättas huden av med en spritlösning som tar bort allt fett i huden, därefter appliceras syran som sätter igång processen. Olika syror för olika hudproblem, men har du en frisk hud är behandlingen bra för att få tillbaka lystern. Kemisk peeling är en enkel behandling i relation till vad det ger.

Finns det några behandlingar som ökat bland män?
-Behandlingar som ökat bland män är Restylane, medicinsk hudvård, borttagning av hår, men även behandlingar för en friskare, fräschare hud i allmänhet.

Finns det någon behandling som är unikt för just Ellipseklinikken?
-Vi jobbar med N- lite laser som är en fantastisk behandling mot aktiv acne, stora porer och oren hud. Jag har lång erfarenhet av alla typer av acneproblem och vårt behandlingsprogram ger otroligt fina, långvariga resultat. Ett annat område som vi även är specialiserade på är alla typer av kärlproblematik -allt ifrån små ytliga kärl och diffusa rodnader till större deformationer.

Hur viktigt är hudvårdsbehandlingar?
-Huden är ju kroppens största organ som speglar mycket av det vi utsätter oss för av påfrestningar -både på insidan och utsidan. Att vårda sin hud är lika viktigt som att ta hand om vilket organ i kroppen som helst.

Vad är det för skillnad mellan vanliga hudvårdsprodukter och på medicinska hudvårdsprodukter?
-Medicinska hudvårdsprodukter är baserade på en annan typ av aktiva ingredienser som t ex A-vitaminer, aktiva antioxidanter, glycolsyror, hyaluronsyror. De innehåller hög halt av dessa ingredienser så det är viktigt att man får rätt produkt för sina obalanser. Det krävs specialistutbildad personal med stor kunnighet i hud när man arbetar med högaktiva produkter -vanliga mer kosmetiska krämer baserar sig ofta på att tillföra fukt och fett och är inte verksamma om man verkligen vill se resultat på huden.

Få svar på dina frågor
På improveme.se kan du när som helst fråga vår hudexpert Catharina Liljekvist som är klinikchef på Ellipseklinikken,
:Ställ din fråga till Catharina Liljekvist här!

Bildspel: “Fråga allt om huden“

Bildspel: “Fråga allt om huden“

[email protected]

2009-04-06 08:35:00

Publicerad: 6 april 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp