Skulptering utan kirurgi

Stina Auer är legitimerad sjuksköterska med specialisering inom avancerade injektionstekniker, hud och estetiska behandlingar. Hon är med i Skönhetsrådet och arbetar på Ellipseklinikken i Stockholm.

Ansiktsskulpturering är ett ickekirurgiskt ingrepp som formar om ett ansikte med hjälp av SUB – Q, en hyaluronsyrabaserad filler precis som Restylane. Möjligheterna med ansiktsskulptureringar är att få fram en finare form eller höja vissa drag som i ett ansikte kan innebära en positiv förbättring.


Exempel på de vanligaste behandlingarna med SUB – Q är:

Utfyllnad av kindben -Att fylla ut kindbenen skapar ett mer ungdomligt, kvinnligt utseende och kan ändra formen på ett lite rundare eller plattare ansikte till att bli mer sensuellt eller fylligare. Små linjer och veck suddas också ut genom att man för in mer volym under huden. Tydliga och höga kindben har under alla år varit ett starkt skönhetsideal och nu finns det alltså ett mycket enkelt sätt att få mer kindben utan direkt konvalescens. Du kan mer eller mindre gå till arbetet dagen efter. 


Utfyllnad av haka -Näsan och hakan ska i profil vara i samma höjd för att ett ansikte ska ha de rätta proportionerna. Känner man sig lite platt ner vid hakan kan en hakutfyllnad med SUB – Q åstadkomma enormt positiva skillnader i ett ansiktes form. Genom att tydliggöra hakområden blir oftast upplevelsen av hela ansiktet smalare, man får fram munnen mer och näsan upplevs oftast som lite mindre.
På män är hakan ännu viktigare då tydlig haka och käklinje alltid varit en synonym med manlighet. Även med denna behandling kan du arbeta dagen efter.


Utfyllnad i ett magert eller ”hängigt”ansikte
-När vi blir äldre tappar vi volym i ansiktet. Ett utfyllt ansikte med mjuka och runda former är en synonym med ungdomlighet och genom att injicera SUB -Q kan ta bort 10 år från ett ansikte. En enklare metod finns egentligen inte för det är nästintill smärtfritt och går fort att behandla. Man skapar man ett ungdomligare utseende med en gång utan att behöva göra ett lyft. Små rynkor och linjer stretchas också ut och hela upplevelsen av ansiktet blir yngre. Eventuella blåmärken och lite svullnad kan uppkomma några dagar efter behandlingen.


Korrigering av näsa -En näsa är ett tydligt identitetsmärke men ibland kan denna vackra del ändå störa oss på grund av asymmetri, för tjock eller för smal, ”höknäsa”, eller ojämnheter. Tidigare har man behövt en näsplastik för att kunna fixa till eventuella missnöjen men idag använder sig fler och fler av injektionsfiller i stället för att rätta till små skönhetsfel på nästippen eller näsryggen. Oftast använd en filler som heter Perlane och konvalescensen är nästintill obefintlig.



Har du några som helst
frågor eller är nyfiken på vad ansiktsskulpturering kan göra för dig -ställ din fråga till Stina Auer här!

Före- och efterbilder på patient som fyllt ut kindbenen.

Före- och efterbilder på patient som fyllt ut kindbenen.

[email protected]

2009-05-11 12:01:00

Publicerad: 11 maj 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp